Popust na izdanja Istorijskog muzeja Srbije

Zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da će u periodu od 3. oktobra do 14. novembra 2019. godine u Istorijskom muzeju Srbije trajati popust na većinu muzejskih izdanja.

Svako ko tokom navedenog perioda kupi publikaciju ili suvenir u Istorijskom muzeju Srbije dobiće na poklon i dvojezično DVD izdanje vodič kroz izložbu „Prvi srpski ustanak i obnova srpske države”.

Kupovinom neke od publikacija zainteresovani će biti u prilici da se podsete nekih od izložbi posvećenih Mihajlu Pupinu, Đorđu Čarapiću Fuseku, Srbiji 1914. i 1915. ili da se upoznaju sa muzejskim zbirkama i fondovima kao što su Zbirka pečata, skulptura, razglednica, Fond Milutinović i Valtrović.

Posebno ističemo trotomnu publikaciju posvećenu radu znamenitih profesora i arhitekata Mihaila Valtrovića i Dragutina Milutinovića, utemeljivača zaštite spomenika kulture, koja sadrži oko 300 terenskih snimaka – akvarela i crteža srpskih srednjovekovnih spomenika, koje su izradili u periodu od 1871. do 1884. godine, kao i savremeno tumačenje njihove uloge i značaja na tom polju. Cena kompleta iznosi 2.000 RSD.

U izložbenom prostoru Muzeja na Trgu Nikole Pašća do 14. novembra posetioci imaju priliku da vide dve tematske izložbe: „Kraj Velikog rata 1917–1918.” i „Kneginja Jelisaveta – Dugo putovanje kući”.

Više o aktuelnim izložbama možete saznati na linku: http://imus.org.rs/izlozbe/ .

Izvor: Istorijski muzej Srbije

Related posts

Leave a Comment