Konkurs za izlaganje u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina za 2020. godinu

Kulturni centar Zrenjanina raspisuje konkurs za samostalne i grupne izložbe za izlagačku 2020. godinu. Pravo učešća na konkursu imaju svi likovni, primenjeni i multimedijalni akademski umetnici, grupe i udruženja likovnih umetnika. Konkurs je otvoren do 15. oktobra 2019. godine.

 Pri predlaganju izložbe za postavku, imati na umu ograničenost izložbenog prostora čije su dimenzije zidova 9 h 9,65 h 7,65 metara, visina 2,80 metara. Takođe, postoji mogućnost postavke radova na šine koje se nalaze na plafonu 9,65 metara h 3 kom.

 Dokumentacija za konkurs treba da sadrži:

popunjen obrazac prijave na konkurs (u prilogu);
najviše pet jasno imenovanih fotografija radova koji se predlažu za izložbu, u JPEG formatu, sa naznačenim nazivom, dimenzijama, tehnikom i godinom nastanka;
recenziju izložbe u Word formatu;
po mogućnosti, katalog u elektronskom obliku i najviše tri fotografije sa prethodne postavke izložbe.

 Konkursni materijal se može dostaviti, uz naslov – Prijava na konkurs (ime i prezime), isključivo na elektronsku adresu:  sandra.banjanin@gmail.com 

 Nepotpun konkursni materijal neće biti razmatran. Poslate fotografije će biti korišćene za štampani materijal i grafička rešenja za promociju izložbe. Radovi koji se kače na zid ne mogu biti teži od 3 kg, zbog ograničene nosivosti zida. 

 O odabiru izložbi za postavku odlučuje umetnički savet Izložbenog salona Kulturnog centra Zrenjanina. Svi prijavljeni autori će biti obavešteni o rezultatima konkursa putem elektronske pošte najkasnije do polovine novembra 2019. godine.

  Kulturni centar Zrenjanina se obavezuje da postavi izložbu, organizuje otvaranje, medijsku podršku i štampa propratni materijal u skladu sa mogućnostima. Takođe, u mogućnosti smo da snosimo troškove slanja radova za postavku poštom, ukoliko je to izvodljivo. Oko detalja svake izložbe, kao i dostave radova pojedinčano, dogovaraće se autor i urednica programa vizuelne umetnosti. Za dodatne informacije pozvati: 064.811.64.60 (Sandra Banjanin).

Izvor: Kulturni centar Zrenjanina

Related posts

Leave a Comment