Veliko interesovanje za sve programe 53. Bitefa

Pedeset treće izdanje Bitefa, jednog od vodećih evropskih pozorišnih festivala, održaće se u Beogradu od 17. do 26. septembra. U okviru glavnog programa publika će moći da pogleda predstave iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Belgije, Švajcarske, Nemačke, Francuske, Brazila i Nigerije. U želji da festival učini što dostupnijim publici Bitef je organizovao čak trideset četiri izvođenja dvanaest predstava glavnog programa i brojne prateće programe i aktivnosti. Zbog velikog interesovanja javnosti za predstave, tim Bitefa poziva sve zainteresovane gledaoce da na vreme nabave svoje ulaznice. 

Prateći program 53. Bitefa će ove godine sadržati različite tradicionalne i nove programske celine u okviru kojih će se realizovati pozorišne predstave, stručne tribine, promocije knjiga, koncerti, tematski razgovori i radionice. Ulaz za ogromnu većinu događaja pratećih programa je slobodan.  

Nakon vrlo uspešnog Filozofskog teatra s pozorišnim rediteljem Oliverom Frljićem na prošlogodišnjem Bitefu, novi Filozofski teatar u goste dovodi nemačkog pisca Normana Olera, autora svetskog bestselera o Trećem rajhu i narkoticima. Razgovor koji će Norman Oler i Srećko Horvat voditi fokusiraće se na  sudbinu zajednice od fašizma do antifašizma, prateći rad ovog intrigantnog pisca koji je detaljno istražio šokantnu vezu između nacizma i narkotika. Filozofski teatar je na programu 19. septembra u 16 časova, u Bitef teatru. Pošto Bitef zastupa stav da filozofija ne može da bude besplatna, ulaznice za ovaj događaj će se prodavati po simboličnoj ceni od 300 dinara.

Karte možete kupiti na blagajni Pozorišta na Terazijama, kao i onlajn, putem ovog LINKA, a više o ovom programu pročitajte na našem SAJTU.

Filozofski teatar, na fotografiji: Norman Oler i Srećko Horvat

Obogaćujući program vrhunskim muzičkim događajima, Bitef 22. septembra u klubu Drugstore u Beogradu organizuje koncert pod nazivom B Matinée. Radi se o nastupu gudačkog ansambla No Borders Orchestra obogaćenom udaraljkama i elektronikom. Ovaj projekat objedinjuje savremenu klasičnu muziku i klupsku kulturu. Na programu če biti  nova dela pet najuzbudljivijih mladih kompozitora iz našeg regiona: Darije Andovske iz Skoplja, Drinora Zimberija iz Prištine, Davora Branimira Vincea iz Zagreba, Danijela Žontara iz Sarajeva i Draška Adžića iz Beograda. Posle koncerta će se organizovati razgovor sa autorima, nakon čega sledi žurka u okviru tradicionalnog festivalsko programa druženja i zabave After Ten. Ulaz na događaj čiji je kapacitet hiljadu gledalaca je slobodan.

Više informacija o programu možete naći na SAJTU Bitefa.

Paralelno sa predstavama glavnog programa koje će se odvijati u Luci Beograd, na ovoj lokaciji će se, u organizaciji Bitefa i Cirkusfere, održati  i sedmo po redu izdanje festivala savremenog cirkusa Cirkobalkana. Tokom devet dana programa će biti prikazano sedam predstava, tri masterklasa za profesionalno usavršavanje, prezentacije, koncerti, performansi i okrugli stolovi. Program je osmišljen tako da  prikaže trenutnu različitost cirkuskog promišljanja umetnika iz regiona, ali i šire evropske cirkuske scene.

Više o festivalu Cirkobalkana pročitajte OVDE.

U želji da doprinese podizanju svesti svojih sugrađana o važnosti očuvanja životne sredine kroz prepoznavanje i suočavanje sa vlastitim smećem, Bitef će ove godine organizovati i veliku akciju sakupljanja otpada. U akciji će učestvovati članovi Bitef tima, poznate ličnosti i svi zainteresovani građani. Počev od 6. septembra, na Trgu Nikole Pašića će stajati kontejner u bojama ovogodišnjeg Bitefa u koji će svi građani moći da odlažu karton i plastiku. Sav prikupljeni otpad će biti iskorišćen u svrhe izvođenja predstave glavnog programa brazilske koreografkinje Lusijane Lare O mesu i betonu koja se,  zahvaljujući svom umetničkom izrazu, prisustvu golih tela na sceni, izrazitoj izvođačkoj energiji i kritičkom promišljanju stvarnosti, slobodno može nazvati „najbitefovskijim“ događajem pedeset trećeg Bitefa.

Više o promotivnim aktivnostima Bitefa pročitajte na našem SAJTU.

FESTIVALSKI CENTAR

Kao i do sada, u Festivalskom centru od 09-26.09. biće smeštena Služba za odnose sa javnošću, redakcija bloga, to je i mesto za susret stranih gostiju festivala, za osveženje i odmor. Kao i prošle godine Centar će biti smešten u KOMBANK DVORANI.

KOMBANK DVORANA (Rekonstruisana Dvorana Dom Sindikata)
Adresa: Dečanska 14
Telefon: + 381 60 699 42 65

Festivalski centar biće otvoren od 09. do 26. septembra
Radno vreme: 10:00 – 19:00h

Sve pres materijale o ovogodišnjem festivalu (uvodna reč selektora, repertoar glavnog programa, informacije o glavnom programu, foto i video predstava, vizuelno rešenje) možete preuzeti OVDE.

Prodaja ulaznica za sve predstave na 53. Bitefu je u toku. Zbog velikog interesovanja javnosti za predstave, tim Bitefa poziva sve zainteresovane gledaoce da na vreme nabave svoje ulaznice.

Ulaznice možete kupiti onlajn, putem SAJTA ili na blagajni Pozorišta na Terazijama.

Više informacija o rezervaciji, prodaji i grupnim popustima nalazi se NA SAJTU Bitefa.

Bitef su tradicionalno podržali pokrovitelji Sekretarijat za kulturu grada Beograda, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, kao i Kabinet Vlade Republike Srbije.

Podršku festivalu pružili su i Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, Ambasada Švajcarske u Beogradu, Ambasada SR Nemačke u Beogradu, Goethe-Institut u Beogradu, Francuski institut u Srbiji, British Council, Ambasada SAD i Ambasada Belgije. Ovogodišnje izdanje festivala ostvareno je i uz podršku Fondacije za otvoreno društvo. 

Bitef se zahvaljuje strateškom partneru festivala I&F Grupi, kompanijama Coca Cola Hellenic Srbija, Telekom Srbija, IT kompaniji TeleGroup, Carnex, brendu Schweppes, kompaniji Siemens i prijateljima festivala Societe General Banka Srbija i Deloitte. 

Tu su i mnogi partneri i prijatelji koji će obezbediti smeštaj, prevoz, hranu za učesnike i tim, a biće prilike da svi uživaju i u njihovim proizvodima.

„ILI SI DEO REŠENJA ILI SI DEO PROBLEMA“
ZAJEDNICA JE NAČIN DA BUDEŠ DEO REŠENJA!

O društveno odgovornim aktivnostima Telekoma, značaju saradnje između privrednog i kulturnog sektora, kako podsticati zajedništvo u timu, o prethodnim a i ovogodišnjem izdanju BITEF-a pričali smo sa Suzanom Berić, Direktorkom Sektora za brend strategiju i marketing komunikacije MTS-a.

Ceo intervju možete pročitati OVDE.
VIDIMO SE NA 53. BITEFU!
POČNIMO LJUBAV IZ POČETKA!

Related posts

Leave a Comment