Uskoro počinje 1. Art Vikend Beograd / Art Weekend Belgrade

Prvi Art Vikend Beograd / Art Weekend Belgrade, četvorodnevna manifestacija sa ciljem promocije i razvoja domaće savremene umetničke scene, biće održan od 10. do 13. oktobra 2019. na preko 25 lokacija u Beogradu i okolini. Program se sastoji od posebno pripremljenih izložbi u galerijama, konferencijskog dela, pratećeg programa na raznim lokacijama u gradu, organizovanih art – tura, vođenja kroz izložbe, a uz učešće vodećih domaćih i inostranih kustosa I profesionalaca u oblasti savremene umetnosti.

Uz programe domaćih galerija, kulturnih centara i umetničkih prostora kao što su Gradska galerija, U10, Remont, Zvono, Novembar, Rima, TransformArt, Blatobran, X Vitamin, Minipogon, Laufer, DIM, Polet I mnogi drugi, AWB će kroz četvorodnevne aktivnosti biti tačka interakcije stvaralaca i publike, vraćanja Srbije savremenim tokovima u Evropi, ali i njenom boljem pozicioniranju u međunarodnim stručnim krugovima. U tom smislu AWB će po prvi put u Beogradu okupiti neke od vodećih kustosa i stručnjaka iz Švajcarske, Austrije, Nemačke, Izraela, Mađarske, Italije, Švedske, Grčke, Slovenije i drugih zemalja. Razgovori tokom konferencijskog dela koji će biti održani na različitim lokacijama dotaći će se uloge kustosa u savremenoj umetnosti, odnosa tržišta i kolekcionara, dobrih primera prakse iz drugih zemalja i drugih aktuelnih tema, ne samo kod nas nego i u Evropi. 

Projekat realizuje Kulturni centar Grad u saradnji sa partnerskom organizacijom Block Frei iz Beča kao i sa ostalim gradskim galerijama i umetničkim prostorima, a uz podršku Delegacije Evropske komisije, Austrijskog kulturnog foruma, Ambasade Švajcarske, Srbija stvara – sector za digitalne, inovativne i kreativne industrije Vlade RS, Ambasade Izraela, Mađarskog kulturnog centra, Gete instituta, Italijanskog insituta za kulturu, Ambasade Slovenije i drugih.

Za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju i radujemo se predstojećoj saradnji na AWB-u. U predstojećem periodu nastavićemo da Vas obaveštavamo i šaljemo saopštenja u vezi sa programom.

LinkovI ka zvaničnoj fb stranici i sajtu:

https://www.facebook.com/Art-Weekend-Belgrade-104462650931946/

http://awb.rs

Postanite deo prvog Art Weekend Beograd-a!

Budite volonter prvog AWB-a!

Nudimo vam:

-umetničko iskustvo na prvoj manifestaciji ovakve vrste u Beogradu

-druženje i mogućnost upoznavanja ljudi iz sveta savremene umetnosti i kulture, iz zemlje i inostranstva

-sertifikat o volontiranju koji ćemo dodeliti na zatvaranju festivala

U zavisnosti od interesovanja i senzibiliteta, nudimo vam da nam se priključite u jednoj od navedenih oblasti:

-organizacija AWB (tehnička podrška, organizacija otvaranja AWB…)

-promocija festivala (deljenje promo materijala, predlozi za pisanje medijskih izveštaja, komunikacija sa predstavnicima medijima, kreiranje foto i video – materijala…)

-info pult (komunikacija sa publikom, doček gostiju i učesnika, informisanje o programima, vođenje art-tura…)

Art vikend Beograd / Art Weekend Belgrade je četvorodnevna manifestacija koja se održava na više lokacija u Beogradu i okolini  od 10. do 13. oktobra i koja za cilj ima promociju domaće savremene umetničke scene. Program se sastoji od posebno pripremljenih izložbi u galerijama, konferencijskog dela i pratećeg programa na raznim lokacijama u gradu, organizovanih art – tura i vođenja kroz izložbe.

Ukoliko želite da nam se pridružite, mladi ste, komunikativni, imate više od 18 godina, govorite engleski i uživate u umetnosti, kratku biografiju, motivaciono pismo i kontakt podatke pošaljite na jelena@gradbeograd.eu  sa naznakom Volontiranje na AWB. Konkurs je otvoren do 20. septembra, a kandidati koji budu prošli u drugi krug biće pozvani na intervjue 27. i 28. septembra. Za sva dodatna pitanja obratite se na gore navedeni mejl (kontakt osoba Jelena Pavlović, asistent na projektu).

Art Weekend Beograd vas čeka!

Izvor: KC „GRAD“

Related posts

Leave a Comment