Izložbene postavke u KC Zrenjanina

– U Kulturnom centru Zrenjanina do 15. avgusta publika može da pogleda dve izložbene postavke. U Malom salonu su izloženi radovi  slikara iz Lazareva. Postavka obuhvata radove osam amaterskih slikara koji su urađeni u različitim tehnikama – od grafika do ulja na platnu. Aktivni lazarevački slikari predstavljaju svoje radove u organizaciji udruženja „Veliko srce“, Saveta MZ Lazarevo i Kulturnog centra Zrenjanina. 
– U Velikom izložbenom salonu u toku je izložba: „Ulična fotografija“ na kojoj se predstavljaju fotografski radovi članova zrenjaninskog Foto kluba CDXIII. Publika ima priliku  da pogleda 36 fotografija, 12 fotografa – članova kluba i da se upozna sa uličnom fotografijom kao posebnim umetničkim izrazom kada se „oko kamere“ fokusira na ljude i na njihovo ponašanje u javnosti, beležeći time trenutke koji se čuvaju od zaborava…
 – U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u toku je izložba skulptorskih radova Milutina Krstonića. Krstonić je dobitnik prve nagrade prošlogodišnjeg 14. Međunarodnog likovnog konkursa 30X30 koji raspisuje Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa autorom projekta mr Milutinom Mićićem. Autor na izložbi predstavlja 15 skulptorskih radova koji su nastali tokom 2018/2019. godine. Izložbu organizuje Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa kolegama iz Narodnog muzeja a otvorena je do 13. avgusta.

Izvor: Kulturni centar Zrenjanina

Related posts

Leave a Comment