Počele prijave za Piano City Novi Sad festival

Od 6. do 8. septembra 2019. u Novom Sadu će se održati treći po redu međunarodni festival pijanizma Piano City Novi Sad.

Ideja Piano City festivala je da približi pijanistu i publiku u neformalnijim ambijentima (stanovi, parkovi, dvorišta, ulica, holovi institucija)  i okupi pretežno domaće pijaniste svih generacija, različitih žanrova i izvođačkih profila.

Ove godine festival je otvorio prijave za samo tri kategorije učesnika koje podležu selekciji i to za KUĆNE KONCERTE, za dečju scenu KUTAK MLADIH PIJANISTA i PODIJUM ZA STUDENTE. Prijave su otvorene do 20. juna.

Pijanisti koji žele da održe koncert u svom stanu za svoje prijatelje i komšije, kao i zainteresovani građani koji imaju klavir u stanu, a žele da ugoste pijanistu, mogu se prijaviti popunjavanjem odgovarajućeg formulara na linku:PRIJAVE ZA KUĆNE KONCERTE

Mladi pijanisti kao i muzičke škole mogu se prijaviti za scenu revijalnih koncerata na linku: PRIJAVE ZA KUTAK MLADIH PIJANISTA

Studenti muzičkih Akademija mogu se za nastup na revijalnom koncertu studenata prijaviti na linku: PODIJUM ZA STUDENTE

Festival Piano City je pokrenut u Berlinu 2010. godine i danas se održava u velikim centrima, Milanu, Napulju, Palermu, Trstu, Pordenoneu, sa tendencijom daljeg širenja. Novi Sad je četvrti grad domaćin u evropskoj mreži Piano City festivala.

Više o manifestaciji možete saznati i na Facebook stranici festivala, a kako je izgledao festival Piano City Novi Sad, održan prošle godine, možete pogledati uPROMO SPOTUfestivala.

Očekujemo Vas u Novom Sadu od 6. do 8. septembra. Dobrodošli! 

Related posts

Leave a Comment