Izložba „Secesija kao inspiracija“ u galeriji „Karst“

U ponedeljak, 10. juna, u 19 časova, povodom Svetskog dana secesije, u
Muzeju grada Beograda, u galeriji „Karst“ u Muzeju Jovana Cvijića, biće otvorena izložba Secesija kao inspiracija, nastala u saradnji Muzeja grada Beograda, udruženja Klub lepota života i Visoke škole strukovnih studija Beogradska politehnika.

Projekat Secesija kao inspiracija su, povodom Svetskog dana secesije, 10. juna, osmislili i sproveli u delo Klub Lepota života i Muzej grada Beograda, u saradnji sa Visokom školom strukovnih studija Beogradska politehnika i Kalabinom kućom za odmor iz Banatskog
Despotovca.

Polazište je činila ideja da se studenti završne godine Beogradske politehnike angažuju na
uređenju enterijera Kalabine kuće za odmor iz Banatskog Despotovca. Zainteresovani studenti,
njih 10, imali su zadatak da, koristeći beogradsku arhitekturu secesije kao inspiraciju, osmisle predloge za uređenje hola Kalabine kuće za odmor.
Na izložbi su predstavljeni radovi ovih vrednih budućih dizajnera i umetnika.

Pored ručno
rađenih crteža, pred posetiocima su i kratke biografije svakog od njih, kao i objašnjenje koncepta uređenja koje su predstavili. Izložba Secesija kao inspiracijatrajaće od 10. do 30. juna 2019. godine.

Radno vreme tokom trajanja izložbe je: utorkom, sredom, četvrtkom i subotom od 10 do 17 časova, petkom od 10 do 18 časova i nedeljom od 10 do 14 časova.

Izvor: Muzej grada Beograda

Related posts

Leave a Comment