Gorica Popović dobitnica nagrade „Žanka Stokić“

Dobitnica nagrade  Žanka Stokić je glumica Gorica Popović ,stalni član Ateljea 212 .Ovo prestižno priznanje  ziri u sastavu Radmila Živković,Ivana Vujić,Nataša Ninković, Milorad Vučelić I Goran Petrović odlučio je jednoglasno da nagradu dodeli istaknutoj pozorišnoj,filmskoj i televizijskoj glumici Gorici Popović.Kroz svoju dugu i bogatu glumačku karijeru demonstrirala je izuzetnu veštinu igre u dramskom ,postdramskom, muzičkom teatru i različitim scenskim umetničkim formama kako predsravljačkim tako i izvođačkim.

Svoj raskošni talenat kao svestrana pozorišna umetnica pokazala je kako u komičnim i dramskim ulogama.Na filmu i televiziji odigrala je preko 100 uloga.

Umetnost  glume Gorice Popović koja traje više od četiri decenije višestruko je nagrađena od strane publike koja njene uloge prati, voli .Mnogo nagrada za njene filmske i pozorišne bravure.

Nagrada Žanka Stokić koju dodeljuje Narodno pozorište ,Kompanija Novosti i Grad Požarevac svečano će biti uručena glumici Gorici Popović  19. maja na velikoj sceni Narodnog pozorišta.

Izovr: Atelje 212

Related posts

Leave a Comment