9. Vaskršnja akcija Fondacije „Osmeh na dar“

Nakon uspešno završene 13. Novogodišnje akcije, pred Fondacijom „Osmeh na dar“ su novi ciljevi u sada već tradicionalnoj Vaskršnjoj akciji.

Deveta Vaskršnja akcija biće realizovana pod sloganom „Osmehom za slatke snove i zdravo odrastanje“. Glavni ciljevi akcije su opremanje Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje „Lane“ u Zvečanu rekvizitima za fizičke aktivnosti dece i opremanje porodilišta u Nišu, Užicu i Valjevu štep dekama za bebe. Za realizaciju ciljeva Osmehove Vaskršnje akcije neophodno je najmanje 300 000, oo dinara.

Ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje „Lane“ u Zvečanu svakodnevno vodi brigu o 350 mališana na boravku. Trenutno, od rekvizita za fizičke aktivnosti poseduju jedino lopte i hulahope. S obzirom na trenutno stanje, pomoć u opremanju rekvizitima za fizičke aktivnosti dece (strunjače, sportske merdevine, balans grede, podesivi PVC poligon, bebi igralište…), kao i savremenim audio – vizuelnim sredstvima za rad (laptop računar, blutut zvučnici…) je izuzetno dobrodošla.

Kvalitetne štep deke greju novorođene bebe i omogućavaju im miran san. Poboljšanje uslova u porodilištima u Nišu, Užicu i Valjevu ima izuzetan značaj jer se u ovim zdravstvenim ustanovama godišnje rodi više od 6000 beba. Ove institucije su nam izrazile potrebu i za posteljinama, pelenama i benkicama, ali će nabavka istih zavisiti od uspešnosti naše akcije.

Happy children having fun at playground in sunny day

Fondacija „Osmeh na dar“ je prva studentska humanitarna fondacija, aktivna od 2006. godine, a zvanično osnovana 2009. godine. Osnovni ciljevi Fondacije su, pomoć socijalno i zdravstveno ugroženoj deci i deci sa posebnim potrebama u Srbiji, širenje svesti o socijalnim i zdravstvenim uslovima, kao i unapređenje i promocija kulture i obrazovanja, u siromašnim i nerazvijenim oblastima širom Republike Srbije (sa posebnim osvrtom na Kosovo i Metohiju).

Pozivamo sve ljude dobre volje da nam se pridruže u još jednoj humanoj misiji kako bismo našoj deci zajedno obezbedili lepše i zdravije detinjstvo!

Izvor: Osmeh na dar

Related posts

Leave a Comment