Koncerti u okviru SKC-ovih „Aprilskih susreta“

  1. – 4. APRILA 2019.

KONCERTI

PONEDELjAK 1. APRIL
21.50 klub
MOONCAGE, koncert
Muzičari koji su dugo putovali stvarajući u raznovrsnim bendovima i tako postali priznati i prepoznatljivi auditorijumu, kako igrokazom života tako i nepresušnom željom za kvalitetnom muzikom, pronašli su se na jednom kreativnom mestu u vremenu i prostoru, koje su radi preciznije orijentacije nazvali – MOONCAGE
Bend, u okruženju okarakterisan kao super-group, nastao je 2013. godine, na žanrovskoj relaciji Lisabon – San Francisko – Seattle – Beograd. Ideju iskonskog rokenrola oplemenjenog post-grunge i blues zvukom, svojom vizijom i energijom propovedaju: Billy (vocal/slide guitar), Dražić (guitars), Vox (bass/bassoon/backing vocals) i Sasha (drums). Bend trenutno radi na produciranju svog prvog albuma koji bi trebalo da se pojavi na proleće 2019. godine, nakon čega sledi promocija istog i period koncertnih aktivnosti.

UTORAK 2. APRIL
21.30 Klub
HASHIMA, koncert
Grupa Hashima je po izdavanju albuma „Tideland“ (2015) i nastupa na Beogradskom jazz festivalu za kratko vreme postala nezaobilazan deo srpske autorske jazz scene. Grupa je odmah po izlasku albuma naišla na podršku muzičkih stručnjaka u zemlji i inostranstvu i sve to krunisala internacionalnim nastupima u Nemačkoj, Bugarskoj i Makedoniji, kao i muzikom za film o Leonidu Šejki.
Aleksandar Hristić, Drums
Vanja Todorović, Double Bass
Srđan Mijalković, Tenor Saxophone
Igor Mišković, Archtop Guitar
„Jedno od najvećih otkrića poslednjih godina. Balkanski džez je dobio svoje heroje.” (JazzMusicArchives „The Haywain” Review)

SREDA, 3. APRIL

21.30 klub
scensko muzički performans
RAIN DOGS
Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije. Zahvaljujući unikatnoj interakciji sa publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.
Rain Dogs na čelu sa frontmenom Nenadom Vasićem svojom energijom uspevaju da odvedu publiku u zadimljeni njujorški lokal u koji se ne ulazi pre ponoći i gde između zavodljivog zvuka saksofona i hrapavog vokala, oživljava mala gradska noćna magija.

ČETVRTAK, 4. APRIL
21.00 VELIKA SALA
KONCERT
LAST THRILL
E- PLAY
EYESBURN

LAST THRILL
Bend je nastao pre sedam godina. Sastavljen je od iskusnih muzičara koji već dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed, Bad Taste, Brainstorm…) Bend je izdao prvi album Animals Do Not Pollute Their Environment And So We Ask You, Please Do Behave Like Animals #1. Drugi je snimljen i očekuje se izdanje u skorijem vremenu. Tokom godina zvuk se konstantno gradio ne izlazeći iz okvira čistog roka. U poslednjem period svoj rad i pevanje usmerili smo ka maternjem jeziku kako bismo domaćoj sceni pružali neki novi jači ritam i energiju.
Bend čine Jovan Jovanović (vokal), Nikola Đukić (gitara), Dejan Ćuruvija Kaya (bas) i Miljković Dejan Boske (bubanj).

E-PLAY
Alternativni bend E-Play objavio je novu seriju koncerata od kojih je jedan u SKC-u 4. aprila 2019. godine. Bend je najavio da će ovo biti jedinstvena prilika za koncertnu promociju albuma Sloboda, koji se pored digitalnih platformi može naći na CD-u u izdanju promoterske kuće Long Play.
“…Album Sloboda definitivno je naš najozbiljniji poduhvat do sada i to u svakom smislu, od tekstualnog, muzičkog, pa do produkcije…“ ističe pevačica, basistkinja i autorka pesama Maja Cvetković.
Beogradski E-Play tokom 20 godina postojanja nikada nije trčao za nametnutim ukusima gomile, što se sjajno moglo čuti na prethodnim albumima E-Play (2000), Crime (2005), Drago mi je da smo se upoznali (2009) i Obični ljudi (2013). Bez potrebe da nekome podilaze Maja, bubnjar Goran Ljuboja-Trut, gitarista Nemanja Velimirović i prateći vokal Kristina Jovanović-Kika i dalje vredno rade i najavljuju veoma aktivnu koncertu godinu.
EYESBURN
Posle par godina pauze EYESBURN se vratio u originalnoj postavi kako bi obeležio 20 godina izlaska njihovog najvećeg dostignuća (Fool Control).
Nemanja, Laza, Alek i Lale takođe rade i na novoj muzici koja vas očekuje u 2019. godini

ULAZ NA SVE KONCERTE JE SLOBODAN!

Izvor: SKC

Related posts

Leave a Comment