Izložba fotografija Škole primenjenih umetnosti Šabac u SKC-u

SKC četvrtak, 14. mart

19.00 Srećna galerija (traje do 25. marta)

SEKCIJA ZA FOTOGRAFIJU I DIGITALNU GRAFIKU ŠKOLE PRIMENjENIH UMETNOSTI ŠABAC, kolektivna izložba fotografija

autor izložbe: Mihailo Simović

Tokom osmogodišnjeg postojanja Sekcije za fotografiju i digitalnu grafiku u Školi primenjenih umetnosti u Šapcu, njeni polaznici, shodno svom senzibilitetu, gradili su svoj poetski izraz, a njihovi radovi visoko su vrednovani i nagrađivani na relevantnim republičkim i međunarodnim izložbama i takmičenjima.

Igre svetlosti i senke, nesvakidašnji kadrovi gradskih dešavanja i arhitekture, fragmenti lica, koji nas uvode u emotivna stanja nama nepoznatih ljudi jesu motivi koji zaokupljaju pažnju polaznika fotografske sekcije, a koje beleže na svojim radovima.

Različite po osećanju i energiji koju u sebi nose, fotografije spremljene za ovu izložbu, nastale su u procesu istraživanja realnosti, kako one vidljive, spoljašnje, tako i one lične, unutrašnje, koja ovim radovima i daje bogatstvo i raznovrsnost.

Ritam rada sekcije određen je godišnjim programom rada škole, ali i četvorogodišnjim ciklusom školovanja u kom se smenjuju generacije učenika od kojih većina svoje prve korake u fotografiji prave upravo na časovima ove sekcije.

Ulaz slobodan!

Izvor: SKC

Related posts

Leave a Comment