Program 47. FEST-a u DKSG

Dom kulture “Studentski grad”

FILMSKI PROGRAM47. FEST U DKSG

Velika-mala sala u 20:00

Ponedeljak, 25.2.
PTICE SELICE

r: Kristina Galjego, Ćiro Guera

ul: Natali Rejes, Karmina Martinez

Meksiko, Kolumbija, Danska, 2018, 125′

U pustinji La Guahira, u severnoj Kolumbiji, tumačenje znakova i snova, moć predskazanja, talismana i neke vrlo jake tradicije, održavaju kulturu Vaju naroda i drže zajedno sve klanove na teritoriji koju su ‚‚branili od pirata, Engleza, Španaca i raznih vlasti“. Ali krajem šezdesetih godina, ukazuju se prilike za trgovinu marihuanom.

Glavni takmičarski program

Utorak 26.2.

PRISNI NEPRIJATELjI

r: David Oelhofen

ul: Matijas Šunerts, Reda Kateb

Belgija, Francuska, 2018, 111′

Dri i Manuel su prijatelji od detinjstva odrasli u Pariskom getu, koji su krenuli različitim putevima u životu: Manuel se odlučuje za život kriminalca, dok Dri postaje policajac. Kada Manuelov najveći posao krene po zlu, njih dvojica se ponovo susreću i shvataju da su potrebni jedan drugome da bi opstali u surovom svetu.

Fokus Evropa

Mala sala

Sreda 27.2.

TRI DANA U KIBRONU

r: Emili Atef

ul: Birgit Majer, Birgit Minihmajer

Nemačka, Austrija, Francuska, 2018, 115′

Romi Šnajder, najveća evropska filmska zvezda, na rehabilitacionom odmoru u malom francuskom selu daje svoj poslednji intervju dvojici novinara. Priča se odvija u okviru tri dana, vođena profesionalnom ambicijom i željom za životom.

Fokus Evropa

Četvrtak 28.2.

HLADNI RAT

r: Pavel Pavlikovski

ul: Joana Kulig, Tomaš Kot

Poljska, VB, Francuska, 2018, 85′

Film predstavlja strastvenu ljubavnu priču između dvoje ljudi koji se zbog različitog porekla i temperamenta, na prvi pogled čine nespojivi, ali su ipak sudbinski predodređeni jedno za drugo. Sve se dešava u vreme hladnog rata pedesetih godina prošlog veka u Poljskoj, Berlinu, Jugoslaviji i Parizu, i opisuje nemoguću ljubav u nemoguća vremena.

Petak 1.3.

DOGMEN

r: Mateo Garone

ul: Marčelo Fonte, Edoardo Peše

Italija, Francuska, 2018, 103′

Na periferiji između metropole i divljine, gde vlada zakon jačeg, živi Marčelo – sitan i blag čovek koji dane provodi u svojoj skromnoj radnji za negu i održavanje pasa ili sa ćerkom Alidom koju mnogo voli. No, tu živi i Simon, lokalni siledžija, prevarant i lopov, koji maltretira sve oko sebe. Odlučan da ponovo uspostavi svoje dostojanstvo nakon svega što je pretrpeo zbog Simona, Marčelo planira osvetu sa neočekivanim ishodom.

Mala sala

Subota 2.3.

IZGARANjE

r: Li Čang Dong

ul: A In Jo, Stiven Jon

Južna Koreja, 2018, 145′

Priča o tri ličnosti i o misterioznom incidentu koji im se događa. Jongsu sreće staru prijateljicu, Haemi, na poslu dostave. Haemi pita Jongsua da se brine o njenoj mački jer ona putuje u Afriku. Nakon povratka, Haemi upoznaje Jongsua sa Benom, čovekom koga sreće na putu. Tokom posete Jongsuu, Ben otkriva Jongsuu svoja tajna interesovanja.

Nedelja 3.3.

DVOSTRUKI ŽIVOTI

r: Olivije Aseje

ul: Gijom kane, Žilijet Binoš

Francuska, 108, 2018, 108′

U svetu izdavaštva u Parizu, urednik i pisac se nalaze u poslu preko glave, boreći se sa krizom srednjih godina, promenom poslovnih navika i svojim ženama.

Glavni takmičarski program

Ponedeljak 4.3.

KAPERNAUM

r. Nadin Labaki

ul. Zaim AL Rafea, Johanes Šiferou

Liban, SAD, 2018, 121′

Kapernaum govori o životu Zaina, libanskog dečaka koji tuži svoje roditelje zbog zanemarivanja. Film prati Zaina na putu od borbenog uličara do očvrslog dvanaestogodišnjeg ‚‚čoveka“ koji beži od svojih nemarnih roditelja i preživljava zahvaljujući svom zdravom razumu. On se brine o Etiopljanki Rahil i njenom sinu Jonasu, završava u zatvoru zbog teškog zločina, i najzad, traži pravdu na sudu.

Nagrada žirija, Kan, najbolji film, Sarajevo, Najbolji film, Najbolji film San Sebastijan

Izvor: Dom kulture „Studentski grad“

Related posts

Leave a Comment