Humanitarna akcija „Korakom do kuće od srca“ za porodicu Dudaš

Humanitarna akcija „Korakom do kuće od srca“ za porodicu Dudaš održaće se u nedelju, 24.02.  u dva dela:

– Ultramaraton od Beograda do Zrenjanina i

— Svečanom akademijom u Kulturnom centru Zrenjanina.

-Humanitarni ultramaraton startovaće 24. februara u 7 časova ispred Hrama Svetog Save na Vračaru u Beogradu, a trkači će se okupiti sat vremena ranije na istom mestu.

-Trka će se završiti ispred Hrama Svetog Arhangela Mihaila (Ruska crkva) u Zrenjaninu.

-Povodom završetka maratona u Kulturnom centru Zrenjanina u 18 časova biće održana Svečana akademija.

Predviđeni program – ispred Hrama Svetog Arhangela Mihaila u Zrenjaninu

Koordinator organizacionog tima Saša Nikolić obratiće se prisutnima i dodeliti zahvalnice sportskim učesnicima i donatorima.

-Sportski deo –  u okviru kojeg će se obaviti kratak razgovor sa trkačima, a prisutni će imati priliku da prate pristizanje maratonaca u prenosu uživo na video bimu.

Svečana akademija u Kulturnom centru Zrenjanina

– Muzički deo – u okviru kojeg će nastupiti prva frula Vojvodine Aleksa Miletić iz Pančeva koji će izvesti numere na fruli i kavalu. Crkveni dečiji hor Hrama Svetog Arhangela Mihaila. Svojim glasom ovu manifestaciju uveličaće i dve solo pevačice – Marija Aleksić i Milica Dosković.

– Humanitarni govor – koji će održati Mile Jurković poznatiji kao stolar Mile, na čiju je inicijativu i otpočela akcija za porodicu Dudaš a, u protekloj godini on je odlikovan i Sretenjskim ordenom za humanost od strane predsednika države.

– Duhovni deo – beseda: “Ljubav pobeđuje sve” koju će izvesti starešina Hrama Svetog Arhangela Mihaila, Jerej Veselin Vlaški.

U Kulturnom centru na dan događaja biće postavljene i kutije za humanitarnu pomoć kako bi posetioci mogli da daju svoj doprinos, a ukoliko privatnici i preduzetnici budu želeli da potpišu ugovor o donaciji na licu mesta organizacioni tim će im to omogućiti pre, u toku i, nakon Svečane akademije.

Šestočlana poroduca Dudaš nalazi se u teškoj materijalnoj situaciji, a devetnaestogodišnji David Dudaš boluje od cerebralne paralize koju prate jaki epileptični napadi, nepokretan je i vezan za kolica. Pošto nemaju kupatilo, kupaju Davida u koritu. Dudaševi žive u podstanarskoj kući, u teškoj materijalnoj situaciji i imaju rok do početka marta da se isele odatle jer se kuća prodaje.

Cilj akcije je prikupljanje novčanih sredstava u iznosu od 10.000 evra kako bi se porodici Dudaš kupila kuća čime bi se našlo trajno rešenje njihovog velikog problema.

Akciju  je pokrenula grupa entuzijasta i humanih zrenjaninaca iz orgasnizacije Srbska ponos u saradnji sa Crkvenom opštinom Srpske pravolsavne crke u Zrenjaninu.

Izvor: Kulturni centar Zrenjanina

Related posts

Leave a Comment