Veliki besplatni novodišnji koncert u Božidarcu

Božidarac i beogradska opština Vračar vas pozivaju na besplatni novogodišnji koncert u Božidarcu u ponedeljak, 24. decembra, sa početkom u 20 časova. Tokom večeri moćićete da uživate u aranžmanima koje su pripremili članovi hora Kralj Petar Prvi odnosno ljubitelji evergrina, filmske i popularne muzike. Neke od pesama koje će nam izvoditi u ponedeljak su Pod sjajem zvezda, Samo jednom se ljubi, Najlepša zvezda, a od stranih hitova biće Blue moon, Quando, quando, Brazil, Je ne voux pas, New York, New York. Specijalni gost na koncertu će biti vokalni solista Ljiljana Filimonović.
Hor Kralj Petar Prvi osnovan je 2008. godine od bivših učenika istoimene škole. Vremenom u hor su došli i drugi zaljubljenici u muziku. Hor je do sada učestvovao čak i na nekoliko internacionalnih festivala (Prag, Rimini, Beč), a i iza sebe ima i izdat album.
Dirigent Hora je Đorđe Perović koji se bavi horskim dirigovanjem preko dvadeset godina. Pored dirigovanja bavi se i aranžiranjem kompozicija za hor i instrumente koje izvodi sa horovima. Većina kompozicija koje će biti izvedene na koncertu su njegovi aranžmani.
Specijlani gost koncerta u ponedeljak će biti gospođa Ljiljana Filimonović, vokalni solista hora ali i samostalni izvođač. Muzikom je počela da se bavi veoma rano i dugi niz godina se bavi izviđenjem kompozicija koje pokušava da istrgne od zaborava. Neguje ruske romanse i evergrin kompozicije i neke od njih će upravo i izvesti kao što su Dorogoj dlinoju, Solniško, Ne ujezžaj moj golubčik i druge.
Ako volite praznično raspoloženje, zabavu i evergrin numere pridružite nam se u ponedeljak, 24. decembra u 20 časova u Božidarcu. Ulaz je besplatan. Novogodišnji koncert se sprovodi uz podršku gradske opštine Vračar kroz projekat Muzika za sve.

Dobro došli

Izvor: Božidarac

Related posts

Leave a Comment