„Dani meksičkog filma“ u Jugoslovenskoj kinoteci

Jugoslovenska kinoteka i Ambasada Meksika u Srbiji od 18. do 20. decembra organizuju već tradiconalnu manifestaciju „Dane meksičkog filma“. Publika će tokom tri dana imati prilike da na programu vidi tri premijerna filma koja su nastala u periodu izemđu 2014. i 2016. godine. Projekcije će biti održane u Svečanoj sali Jugoslovenske kinoteke u Uzun Mirkovoj 1 u treminu od 19:30. Ulaz na projekciju koja će otvoriti „Dane meksičkog filma“ će biti slobodan.

DANI MEKSIČKOG FILMA

18. 2. – 20.12. Svečana sala, Uzun Mirkova 1

Utorak 18.12.
19:30 ŠTA JE DETE KRIVO? (MEK 2016)
¿Qué culpa tiene el niño?
Ul. Karla Souza (Karla Souza), Rikardo Abarka (Ricardo Abarca)
r. Gustavo Loza (Gustavo Loza)

Maru koja ostaje trudna posle veze za jednu noć pod dejstvom alkohola sa nezrelim mladim neženjom odlučna je da sledi tradiciju i uda se za njega.

Sreda 19.12.
19:30 ONA JE RAMONA (MEK 2015)
Ella es Ramona
Ul. Andrea Ortega Li (Andrea Ortega Lee), Daniel Himenez Kačo (Daniel Giménez Cacho)
r. Hugo Rodrigez (Hugo Rodríguez)

Ramona je žena sa viškom kilograma i manjkom sreće i njen svet kao da se ruši posle niza nesrećnih događaja. Ali sve će uskoro krenuti na bolje zahvaljujući magićčnim bubama koje pronalazi u Tarot kafeu.

Četvrtak 20.12.
19:30 GENERACIJA SPILBERG (MEK 2014)
Generacion Spielberg
Ul. Bruno Bišir (Bruno Bichir), Silvia Karusiljo (Silvia Carusillo)
r. Gibran Bazan (Gibran Bazan)

Pet priča koje se međusobno prepliću. Dvoje ljubavnika ostaju 24 sata pokriveni čaršavima da imitiraju Džon Lenona i Joko Ono. Devojka je zaglavnjena u liftu sa kurirom i računovođom u kog se zaljubljuje. Grupa pisaca se napija u kombiju i seća se zajedničkih događaja iz ’80-tih godina HH veka. Psihoanalitičar se zaključava u kupatilo da izvrši samoubistvo, dok se direktorka kompanije i njena majka sakrivaju u ostavu njene kancelarije i uz flašu vina pokušavaju da zaleče njeno slomljeno srce. Svi oni su povezani međusobno i komuniciraju preko mobilnih telefona.

Izvor: Jugoslovenska kinoteka

Related posts

Leave a Comment