Izložba „Korice knjiga – Dizajn vredan priče“ u Božidarcu

Pozivamo vas na otvaranje izložbe ‘’Korice knjiga – Dizajn vredan priče’’ u utorak, 4. decembra, sa početkom u 19 časova u galeriji Božidarca. Poznata poslovica “ne sudi o knjizi po koricama” se ne odnosi na izložbu koju će posetioci moći da vide do 20. decembra. Cilj je da skrenemo pažnju čitaoca na ovu posebnu vrstu umetnosti kao što je grafički dizajn u saradnji sa Kontrast izdavaštvom, koja je napravila veliki pomak u dizajnu knjiga i po tome postala takođe prepoznatljiva. Od naslova do grafike ideja je da se priđe savremenom čitaocu. Knjigu svakako prodaje priča, ali i dobra korica.

Nakon otvaranja uslediće razgovor o izuzetnoj životnoj priči Muhameda Alija, njegovoj borbi i inspiraciji za mnoge koji su neprivilegovani u društvu, a opet ne odustaju da budu najbolji. Kontrast izdavaštvo je objavilo biografiju junaka ove priče, koji je celog svog života prkosno govorio ne nepravidi, a koju je napisao Tomas Hauzer. Posle otvaranja izložbe i predstavljanja knjige biće prikazan i dokumentarac o Muhamedu Aliju.

Kontrast izdavaštvo čini grupa entuzijasta koji strastveno veruju da je dobra priča vrhunac duha. Izdavačka kuća koja pokušava da priđe različitim čitaocima sa najrazličitijim knjigama, od fantastike, preko poezije, do nekih naslova koji spadaju u žanr popularne psihologije. Jedini kriterijum koji pokušavaju da se pridržavaju jeste kvalitet. Jedna od zanimljivosti je da sami ne samo da izdaju već i štampaju knjige.

Izložba “Korice knjiga – Dizajn vredan priče” se realizuje u okviru godišnjeg programa galerije Božidarac uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i beogradske opštine Vračar.

Izvor: Božidarac

Related posts

Leave a Comment