Ponedeljak u SKC-u


PONEDELjAK, 19. NOVEMBAR U 18.00 MALA SALA
Ciklus predstavljanja fakulteta: Ekonomski fakultet u SKC-u

Da li ste se ikada zapitali zašto žvake stoje pored kase? Da li znate zašto su restorani brze hrane uglavnom crvene i žute boje? Da li mislite da ekonomija može da vam objasni zašto? Dođite na prezentaciju o Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde će vaše buduće kolege iz studentske organizacije Grupe za SPEKOF da vam odgovore na sva pitanja. Saznajte sve o prijemnom ispitu, smerovima na fakultetu, studentskom životu i o tome šta jedan od najstarijih fakulteta ima da vam pruži.
Vidimo se!

20.00 VELIKA SALA
KONCERT STUDENATA KATEDRE ZA SOLO PEVANjE FMU
; program: solo pesme i arije

PONEDELjAK, 19. NOVEMBAR U 19.00 GALERIJA SKC NOVI BEOGRAD
IVANA MARKEZ FILIPOVIĆ: KLICE I LIVADE

izložba slika 
Likovnu akademiju Ivana Markez Filipović završila je 2002. godine na Novosadskoj akademiji umetnosti u klasi profesora Milana Blanuše na odseku slikarstva. Član ULUV-a od 2003, ULUS-a od 2010. i Udruženja likovnih umetnika Svetionik, Pančevo od 2007. Učesnik je mnogih kolektivnih izložbi i kolonija.
„U konstantnom istraživanju, putevi su me navodili na prirodne motive. Posle serijala rađenih po motivima krošnji drveća u prirodi, nametnula se tema iz donjeg rakursa – livade, trave i klice. I dalje u prirodnom ambijentu otvara se svet koji prati ritam u linijama i jarkim bojama. Ističem u prvi plan klice kao simbol novog života, početka, ali i kao malog segmenta koji je neophodan deo jedne celine. Ideja je svakako optimistička i nosi nadu za bolji put umetnosti.“

Izvor: SKC

Related posts

Leave a Comment