Novembar u Kulturnom centru Zrenjanina

CIKLUS IZRAELSKOG FILMA

 • Svake srede i četvrtka u novembru
 • Mala sala Kulturnog centra Zrenjanina
 • 20 časova
 • Ulaz je besplatan

U okviru filmskog programa Kulturnog centra Zrenjanina u saradnji sa Ambasadom Izraela u Srbiji svake srede i četvrtka, u novembru, u Maloj sali Kulturnog centra  prikazuje se Ciklus izraelskog filma. Filmovi se emituju od 20 časova. Ulaz na projekcije je besplatan.

Predstavnici  ambasade svečano će otvoriti početak  filmskog ciklusa i predstaviti ovaj značajan segment kulturnog stvaralaštva Izraela. Otvaranje je zakazano za četvrtak, 1. novembar u 20 časova. Nakon obraćanja emituje se prvi film iz ciklusa – Ben Gurion.

Raspored projekcija

 • Četvrtak, 1. novembar

FILM: “BEN-GURION”

Režija: Yariv Mozer (Israel, France, 2016, 70`)

Na osnovu arhivskog materijala, film otkriva poslednje godine života osnivača Izraela Davida Ben – Guriona….

U dubokom podzemlju arhiva otkriven je šestosatni snimak intervjua sa jednim od najvećih vođa u modernoj istoriji, Davidom Ben-Gurionom.  Godina je 1968. i on je star 82 godine, što je vreme pet godina pre njegove smrti. Živi u svom povučenom domu u pustinji, odvojen od svakog političkog diskursa, što mu omogućava neopterećeno retrospektivno viđenje cionističkog poduhvata. Ben-Gurionov introspektivni pogled u dubinu duše u fokusu je ovog filma, a njegov jasan glas pruža začuđujuću viziju ključnih savremenih odluka i budućnosti Izraela.

http://beldocs.rs/en/filmovi/ben-gurion-epilog/

 • Sreda, 7. novembar
 • FILM: „VATRENE PTICE“

Režija: Amir Wolf(Izrael, 2015, komedija, drama, 105’)

Uloge: Gila Almagor, Rami Heuberger, Dvora Kedar

Sinopsis:

Policija pronalazi telo 80-godišnjeg čoveka sa tri ubodne rane na grudima i brojem istetoviranim na podlaktci. Amnon, detektiv i druga generacija preživelih Holokausta, nerado prihvata slučaj, pokušavajući da ga što pre reši. I pored svojih godina žrtva Amikam je i dalje atraktivnog izgleda, a udovice koje pronalazi u potpisu čitulja ne odolevaju njegovom šarmu. Dok se kroz film prepliću prošlost i sadašnjost, svedoci smo borbe pojedinaca koji pokušavaju da postanu deo društva koje ih je odbacilo.

Nagrade: Najbolja ženska sporedna uloga (Dvora Kedar), Izraelska filmska akademija, 2015.

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=5hoH_cwOFtc

 • Četvrtak, 8. novembar
 • FILM: „MAGIČNI ČOVEK“
  Režija: Guy Nattiv, Erez Tadmor (Izrael, 2014, 100’)  

Uloge: Ariane Labed, Makram Khoury, Marina Tsigonaki

Sinopsis:
Gorko smešan film o čoveku od 78 godina koji se vraća u Grčku praćen svojim sinom reperom da bi pronašao čoveka koji ga je spasao holokausta. Na putovanju će sresti mnoge neobične ljude, susrešće se sa raznim iznenađenjima, ali što je najvažnije naučiće da komuniciraju kao otac i sin. Film je otvorio Jevrejski festival u San Francisku i dobitnik je nekoliko prestižnih nagrada.

Sreda, 14. novembar

FILM: „MR GAGA“

Režija: Tomer Heymann (Izrael, Švedska, Nemačka, Holandija, 2015, 100`)

Sinopsis:

Ohad Naharin, umetnički direktor plesne trupe „Batševa“, smatra se za jednog od najznačajnijih svetskih koreografa. Susrevši ga na prelomnoj tački ličnog života, ovaj živahan i pronicljiv dokumentarac predstaviće vam čoveka sa snažnim umetničkim integritetom i izuzetnom vizijom.  Sniman tokom osam godina, ovaj film režisera Tomera Hejmana kombinuje intimne snimke proba sa obimnim, do sada neobjavljenim arhivskim materijalom i plesnim scenama od kojih zastaje dah. Ova  priča o umetničkom geniju  koji je redefinisao jezik modernog plesa garantovano će vas naterati da i sami zacupkate.

http://beldocs.rs/en/filmovi/mr-gaga/

 • Četvrtak, 15. novembar
 • FILM: „OTAC“

Režija i scenario: Meni Yaish (Izrael, Francuska, 2016, drama, 105’)

Uloge: Moris Cohen, Rotem Zissman-Cohen, Alon Dahan

Sinopsis:

Ovadia Rahmim radi kao obezbeđenje u noćnim klubovima Tel Aviva i važi za najjačeg i najsurovijeg. On i njegova žena Rahel duže od pet godina pokušavaju da dobiju dete. Sitni kriminalac Šalom mu nudi posao uterivača dugova, uz veliku zaradu. Za Ovadiju je to prilika da sakupi novac za skupo, privatno lečenje za svoju suprugu. U trenutku kada Rahel ostaje u drugom stanju, on rešava da prestane da radi za Šaloma, ali on ga želi za najvažniji zadatak. Za misiju zbog koje Ovadia treba da izneveri svoje najbolje priijatelje. Sada je došao trenutak da plati cenu toga što je postao otac.           

Nagrade: Nagrada Haggiag za najbolju mušku ulogu – Filmski festiva u Jerusalimu, 2016.

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=Qz1lBoWjlME

 • Sreda, 21. novembar
 • FILM: “DIVNO KRALJEVSTVO PAPE ALAEVA”

Režija:Tal Barda, Noam Pinchas (Izrael, 2016, 74’)

Sinopsis:

Upoznajte tadžikistanski odgovor na porodicu Džekson. Sa svojih gotovo 80 godina, Alo ’Papa’ Alaev “čeličnim dairama” čvrsto vlada svojim proslavljenim muzičkim klanom. Sva deca i unučad koju ima žive u zajedničkoj kući u Tel Avivu. Sva osim jednog. Njegova ćerka jedinica, Ada, izabrala je sopstveni put u životu, greh koji joj otac nikada neće oprostiti. Dok se generacije sukobljavaju oko novih muzičkih pravaca, suprotstavljajući lične interese Papinim poznim godinama, porodični šou mora da se nastavi – ali ko će da bude vođa benda? Upakovan u žestok tribalni saundtrak, drama i zvuci bubnjeva čuju se uz svaki uveseljavajući dijalog u ovoj grandioznoj porodičnoj sagi.

 • Četvrtak, 22. novembar
 • FILM: PERSONNEL AFAIRS
 • Režija: Maha Haj (Izrael, 2016, drama, 90’)
 • Uloge: Sanaa Shawahdeh, Mahmoud Shawahdeh, Doraid Liddawi, Hanan Hillo, Ziad Bakri, Amer Hlehel, Maisa Abd Elhadi, Jihan Dermelkonian

Sinopsis:

U Nazaretu, stariji bračni par živi sumornim, jednoličnim ritmom svakodnevice. Sa druge strane granice, u Ramali, njihov sin Tarek živi životom večitog neženje, a njihova ćerka, koja svakog časa treba da se porodi, živi sa suprugom koji iznenada dobija ulogu na filmu, i njegovom senilnom majkom… Između kontrolnih punktova i snova, frivolnosti i politike, neki žele da odu, drugi bi da ostanu, ali na svima je da reše lične probleme.

 • Nagrade: Najbolji igrani film, Filmski festival u Haifi 2016.
 • Najbolji prvi igrani film, Filmski festival u Filadelfiji 2016.

Trejler: https://vimeo.com/254693954

 • Sreda, 28. novembar
 • FILM: “UPOZNAJTE PRINCEZU ŠO”

Režija i scenario: Ido Haar(Izrael, 2015, dokumentarac, 80’)

Uloge: Ophir Kutiel, Samantha Montgomery

Sinopsis:

Samanta Montgomeri (38) živi sama u jednoj od najsurovijih četvrti Nju Orleansa. Preko dana, ona radi kao negovateljica, a noću postaje princeza Šo koja izvodi senzualne numere u slabo posećenim klubovima i kači kućne, akapela video-klipove na Jutjub za mali broj pratilaca. Na njene snimke nailazi Kutiman (Ofir Kutiel) izraelski muzičar koji živi u kibucu izvan Tel Aviva i miksuje najrazličitije video snimke sa Jutjuba, stvarajući nove numere. Princeza nema predstavu da ju je Kutiman pronašao. Uzbudljiv dokumetarac koji publika obožava o pevačici kojoj zvezde nisu bile naklonjene i njenom veštom, tajnom obožavaocu.

Nagrade: Ofir nagrada za najbolji dokumentarni film, Izraelska filmska akademija, 2016; 

Nagrada publike, Festival dokumentarnog filma u Šefildu, VB, 2016; Nagrada za životnu priču, Biografilm Međunarodni filmski festival, Italija, 2016

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=nMXGIch82ZU

Zvanični sajt filma: http://www.presentingprincessshaw.com/

Četvrtak, 29. novembar

FILM: SAVING NETA

Režija: Nir Bergman (Izrael, 2016, drama, 90’)

Uloge: Benny Avni, Rotem Abuhav, Irit Kaplan, Naama Arlaky, Neta Riskin

Sinopsis:

Četiri žene u haotičnim životnim okolnostima sreću misterioznog stranca Neta, čija im iskrenost i ranjivost pomažu da učvrste svoje porodične veze. Kada Netin život odjednom krene u pogrešnom pravcu, on pokušava da se vrati na pravi put. Njegova priča je ispričana kroz susrete sa ženama koje upoznaje tokom jedne godine u trenucima koji su ključni i za njega i za njih. Svaka ličnost predstavlja odraz one druge, a odgovor na pitanje koje se postavlja u jednoj priči često leži u drugoj.

Nagrade: Nagrada publike – Filmski festival u Jerusalimu 2016.

Trejler: https://vimeo.com/254693954   

PETAK, 2. NOVEMBAR

 • GODIŠNJA IZLOŽBA FOTO KLUBA CD13
 • ZRENJANINSKA FOTOGRAFSKA SCENA 2018.

Šesta godišnja izložba Foto-kluba CD13 pod nazivom:  „Zrenjaninska fotografska scena 2018.“, biće otvorena u petak, 2. novembra u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Izložbi je prethodio konkurs na koji je pristiglo 230 fotografija od 34 autora iz Zrenjanina. Konkurs je bio otvorenog tipa i za učešće nije bio uslov da učesnici konkursa, formalno, budu i članovi Foto-kluba CD13. Tema izložbe je bila slobodna. Žiri u sastavu: Geza Lennert – Majstor fotografije FSS, EFIAP, vanr. član Mađarske Akademije Umetnosti, Igor Mandić – samostalni likovni umetnik fotografije, član grupe 3OBJEKTIVA i Rastko Stefanović – magistar slikarstva na doktorskim studijama za izložbu je selektovao 76 fotografija, dodelio 6 nagrada i 10 pohvala u dve kategorije – Color i Monohromatska fotografija. Proglašenje najuspešnijih učesnika konkursa, najuspešnijih fotografija i autora fotografija biće upriličeno u sklopu otvaranja izložbene postavke.

UTORAK, 6. NOVEMBAR

 • TRIBINA

Tribina – „Unutrašnja gojaznost“ biće održana u utorak, 6. novembra u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Govori – dr Miroslav Radović, specijalista internista kardiolog, vlasnik i direktor privatne poliklinike Radović. Tribina počinje u 19 časova.

ČETVRTAK, 8. NOVEMBAR

KOLJA U ZRENJANINU

 • KONCERT

Gitarista i pevač Nikola Pejaković – Kolja će 8. novembra u Kulturnom centru Zrenjanina koncertno promovisati novi album “4 Prsta”. Koncert počinje u 20 časova. Ulaznica za Koljin koncert košta 900 dinara. Ulaznice se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.“Promovisaćemo novi album – ‘4 Prsta’, i novu postavu benda; svirati neke stare adute i neke nove pesme koje su nam važne…” – kaže Kolja.Album „4 Prsta“ je pozamašna zbirka od čak 19, u bluzu utemeljenih ali ipak žanrovski raznolikih, kompozicija. „4 Prsta“, očekivano, donose sa strašću odsvirane bluzične stvari kakve su „Starost neće nikoga da čeka“, „Došla si kasno“ ili „Slika pokojnog druga“, ali zatim zna da poleti u soul-pop „Nema me bez nje“ ili uspori sa laganom „Uzmi ovu pesmu“ i reflektivnom „Život je san“, čak skrene u pevanje na engleskom u „Land of Hope“ ili iznenadi sa tri, gudačima obojena, instrumentala.„Ovaj album je pun muzike, duboko je zarezao u muzičku prošlost, svest i stanje mog producenta, gitariste i prijatelja Voje Aralice i mene, tako da ga ja, zaista, posmatram kao moj ključni i najbolji album… Želim da ova ploča dođe do ljudi i da se sluša. Ranije, nisam baš puno mario za to“, ističe Kolja.Koljin novi bend čine, pored Voje Aralice (gitara) i Ivana Aleksijevića (klavir), kontrabasista Milan Pavković i bubnjar Duca Ivanišević.

PETAK, 9. NOVEMBAR

POZORIŠNA PREDSTAVA „INDIGO“

Pozorišna predstava INDIGO po tekstu Duška Premovića a u režiji Branislava Lečića odigraće se u Kulturnom centru Zrenjanina u petak, 9. novembra u 20 časova. Drama „Indigo“ je priča o savremenom svetu žena, o ženi u savremenom društvu. Dve žene, ambiciozne, sposobne, moćne i uspešne kriju se iza ciljeva, interesa i ambicija. Deleći radno mesto, naizgled dele i sudbinu. U predstavi gledamo likove čije sudbine deli veliki broj žena u savremenom društvu i ideja ovog teksta, pored etabliranja problema savremenog sistema jeste da zapravo pokrene misao i „prodrma kavez“. Ovaj komad preveden je na engleske jezik, javno čitan u Americi a svoje prvo izvođenje imao je na festivalu Grad teatar – Budva 2012. godine…Igraju: Danica Maksimović, Branislav Lečić i Marija Vicković. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra. Cena ulaznice: 600, 700 i 800 dinara. Informacije o prodaji karata – 566-712.

SUBOTA, 10. NOVEMBAR

 • Predstava „Lice“

U subotu, 10. novembra Kulturni centra Zrenjanina organizuje odlazak na predstavu „Lice“ Ateljea 212 (Beograd). Predstava je urađena u režiji Jelene Bogavac a igraju: Radoslav Milenković, Ivan Jevtović, Aleksandra Janković i Radmila Tomović. Polazak je u 17 časova ispred Kulturnog centra. Cena – 1500 dinara.

UTORAK, 13. NOVEMBAR

 • TRIBINA

Tribina – „Prisajedinjenje Vojvodine Srbiji 1918.“ biće održana u utorak, 13. novembra u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Govore: dr Branislava Kostić, prof. dr Miroslav Ilić i dr Milivoj Bešlin. Tribina počinje u 19 časova.

SUBOTA, 17. NOVEMBAR

 • FILM: „GRANDE PUNTO“

Film „Grande punto“ prikazuje se u Maloj Sali Kulturnog centra Zrenjanina u subotu, 17. novembra. Projekcija počinje u 20 časova. Ulaz je besplatan.

Sinopsis

U gradu u kom, preko medija, vlada vlasnik lokalne televizije Dragan Zloković-Zli, zabranjene su knjige i kultura. Misteriozna naručiteljka – Senka, angažuje tri privatna detektiva da svrgnu Zlokovića sa medijske vlasti. Preko večitih studenata, uličnog dilera knjiga i proročice (osnovnoškolske folkotekarke), detektivi pronalaze umetnike u podzemnim hodnicima i mole ih za pomoć…

Produkcija: Centar za razvoj vizuelne kulture

Režija:  Hovan Vanja

Scenario: Hovan Vanja, Marko Kojić

Uloge: Slobodan Ćustić, Sergej Trifunović, Nikola Zavišić, Milivoje Obradović, Dimitrije Aranđelović, Jovana Stipić, Nikola Škorić, Dejan Ćirjaković…

Originalna muzika: Filip Vlatković

Korišćena muzika: Partibrejkers, Disciplin A Kitschme, Kerber, Atheist Rap, Ritam Nereda, Slaptrap, Prti Bee Gee

Projekciju organizuje Kulturni centar i Kino klub Zrenjanin.

UTORAK, 20. NOVEMBAR

PREDSTAVA – „JAMI DISTRIKT“

U utorak, 20. novembra na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina biće izvedena pozorišna predstava Jami distrikt – projekat Nacija. Predstava je urađena u režiji Kokana Mladenovića a po tekstu Minje Bogavac. Glume: Isidora Simijonović, Jelena Graovac i Nina Nešković. Muziku izvodi  grupa Vrooom: Jamal al Kiswani, Marko Grubić i Nemanja Dragaš. Naratorka je Danica Grubački. Predstava počinje u 20 časova.

O PREDSTAVI:

JAMI DISTRIKT je pozorišna predstava koja problematizuje pitanja nacije i nacionalnih država, u hi-tech svetu 21. veka. Polazeći od činjenice da je nacija konstrukt i pojam izmišljen u 19. veku, ova predstava postavlja pitanje: kako je devetnaestovekovnom izumu pošlo za rukom da izgleda kao da je bio tu od uvek?
Da li su nam, u eri interneta, veštačke inteligencije i savremene medicine, još uvek potrebne stare, “dobre” nacije? Šta će smeniti nacije i nacionalne države? I ko je gori: nacije ili korporacije?

Do kraja 21. veka, očekuje se da će većinu intelektualnih i fizičkih poslova obavljati roboti. Da li će roboti imati nacionalnu svest? Da li će biti robo-rodoljubi i robo-patriote? Da li će ideja nacije završiti na smetlištu istorije, ili će tamo završiti oni koji u nju veruju? Da li ćemo u 22. vek ući u cipelama iz 19. veka? I da li nas žuljuju te razgažene cipele? One odavno nisu lepe. A da li su udobne? ……..

Predstava je do danas odigrana preko 40 puta. Na ovogodišnjem 63. Sterijinom pozorju predstava je dobila sedam nagrada – za najbolju predstavu u celini, za najbolju režiju, najbolji tekst, najbolje glumice, najbolju mladu glumicu i za najbolji kostim. Predstava je dobitnik nagrade za najbolju kabaretsku predstavu na festivalu „Dani Fadila Hadžića“ u Zagrebu, za najbolju režiju i najbolju žensku ulogu na festivalu „Borini dani“ u Vranju, za najbolju predstavu i najbolju glumicu na festivalu „Zaplet“ u Banja Luci, za najbolju predstavu, najbolju režiju i najbolje ženske uloge na festivalu „Jurislava Korenića“ u Sarajevu, kao i za najbolju predstavu, najbolju glumicu i najbolju režiju na internacionalnom festivalu Faces without masks u Skoplju…..

 • Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina.
 • Cena ulaznice: 600 i 700 dinara.

SREDA, 21. NOVEMBAR

OBELEŽAVANJE JUBILEJA ZAVODA ZA KULTURU NACIONALNIH MANJINA

 • OTVARANJE IZLOŽBE „SLIKOM ZAJEDNO“

Izložba „Slikom zajedno“ biće otvorena u malom salonu Kulturnog centra Zrenjanina u sredu, 21. novembra u 19 časova. Zavod za kulturu nacionalnih manjina: mađara, slovaka, rumuna, rusina i hrvata ovom postavkom obeležava deset godina delovanja u oblasti profesionalnog bavljenja kulturom, naukom i umetnošću.  U okviru izložbu predstaviće se radovi šest umetnika koji deluju na sceni savremene vizuelne umetnosti. Pored Subotice, Novog Sada i Sente i zrenjaninska publika će imati priliku da pogleda deo umetničkog opusa Alene Klaćik, Darjana Hardija, Lee Vidaković, Marije Rakočević Cvijanov, Valentine Broštean i Dejvija Nađa Abonjija.

 • Izložbena postavka otvorena je do 28. novembra.

Organizatori događaja:

– Zavod za kulturu nacionalnih manjina Vojvodine u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina –

PETAK, 30. NOVEMBAR

-IZLOŽBA „SUSRET“

MIONE MARKOVIĆ

 • Od 30. 11. do 13. 12. 2018.

Izložba „Susret“ Mione Marković biće otvorena u petak, 30. novembra u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Slike koje će autorka predstaviti zrenjaninskoj publici nastale su u periodu od 2015. do 2017. godine u Napulju.

Slike koje će autorka predstaviti zrenjaninskoj publici nastale su u nekoliko poslednjih godina,  tačnije, od 2015. do danas, u Napulju. Za samo ime izložbe izabrala je naziv “Susret” jer je motiv utkan u zagrljenim ljudskim figurama na slikama predstavlja tenutak sastanka ili rastanka dve osobe. Temom zagrljaja počela je da se bavim još na završnim godinama studija u Beogradu,  ali sada po prvi put se posvećuje ovom motivu isključivo na malom formatu. Ova tema u autorkinim radovima je sazrevala i „ trpela“ metamorfozu u toku umetničkog stvaralaštva. Autorka navodi da je na njeno slikarstvo, neminovno, uticala i njena okolina i promena sredine u kojoj živi, tako da se u slikama Mione Marković, moze, gotovo jasno prepoznati uticala italijanske Arte povera il pak Transavangarde

Miona Marković je rođena 1979.  u Somboru. 2004. godine diplomirala je na Fakultetu Primenjenih umetnosti u Beogradu na smeru zidno slikarstvo, u klasi prof Slobodana Đuričkovića. Upisala  se na specijaističke studije na Accademia di Belle Arti u Napulju i 2007. odbranila završni rad ocenom 110 “Cum laude”. Od 2006. je članica ULUS-a a od 2009. godine dobila je status samostalnog umetnika. Od 2014. zahvaljujuci stipendiji od Italijanskog Ministarstva za Spoljne poslove, upisala  se na doktorkse studije na Fakultetu Sapienza u Rimu. Trentuno je na III završnoj godini studija i bavim se istraživačkim radom iz oblasti savremene istorije umetnosti kod mentora prof Claudio Zambianchi. Do sada je imala preko 35 grupnih i 10 samostalnih izložbi.

Dobro došli!

Organiztor zadržava pravo izmene programa.

INFO PLUS

 • MEĐUNARODNI LIKOVNI KONKURS 30X30
 • Konkurs je otvoren do 20. novembra –

LIKOVNI KONKURS 30 SA 30

Kulturni Centar Zrenjanina i autor projekta mr Milutin Mićić raspisuju likovni konkurs 30 X 30. 
Uslovi konkursa:
Autori mogu da konkurišu sa jednim radom. Radovi mogu da budu dvodimenzionalni i trodimenzionalni u svim tehnikama i disciplinama. Jedino ograničenje je da dvodimenzionalni radovi moraju biti formata 30 sa 30 santimetara. Kod trodimenzionalnih radova jedna dimenzija treba da bude 30 santimetara, a ostale dve ne smeju da budu veće od 30 santimetara. Radovi koji pređu ove dimenzije neće se razmatrati. Uz radove poslati i jedan reprezentatitni katalog (ako ga autori imaju).

Pored slobodnih rešenja , ove godine nudimo autorima i mogućnost da promišljaju na zadatu temu-zadatak: 
EVOLUCIJA DOBRA-EVOLUCIJA ZLA
“Kakva je evolucija dobra ? Kakva je evolucija zla? Kuda nas vode? Koja je dominantna? Da li su obe u skladu sa našom prirodom? Vode li nas u propast ili spas? Kakvo je naše osvešćivanje jedne i druge? Koliko vidimo? Zašto ne želimo da vidimo…?… ”.
„Smatramo da je mišljenje umetnika o dešavanjima u svetu zapostavljeno, a da je vredno i dragoceno. Ovo je prilika da autori koji to žele kroz svoje radove daju svoja razmišljanja i izađu prad javnost. Svake godine tema-zadatak će se menjati“.
Konkurs je otvoren za sve profesionalne likovne umetnike na teritoriji Republike Srbije i za sve umetnike širom sveta. I ove godine projekat 30h30 je međunarodni.
Molimo vas da svi radovi (osim onih koji su rađeni na papiru i skulpture) budu opremljeni da mogu da se okače na zid.
Radovi će biti žirirani. 
Dodeliće se tri nagrade. 
Prva nagrada: samostalna izložba u malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin
Druga nagrada: samostalna izložba u izložbenim salonu Kulturnog centra Zrenjanina
Treća nagrada: prigodan poklon.

Konkurs je otvoren do 20. novembra 2018. god.
Izložba će biti otvorena u decembru 2018. god. u Kulturnom centru Zrenjanina
Radovi sa likovnog salona 30h30 će tokom 2019. god. biti izloženi u ArtCENTRU Beograd, u Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančevo, u Muzeju Srema u Sremskoj Mitrovici, u i Galeriji Tribina mladih Kulturnog centra Novog Sada.

Radove slati na adresu: 
Kulturni centar Zrenjanina
Narodne omladine 1
23000 Zrenjanin
Telefon: 023/535482, 064/8116994 (Vladimir Đurić)

Preporučujemo da radove šaljete Post ekspresom. 
Ukoliko u jednoj pošiljci ima radova više autora to mora biti naznačeno na pošiljci.
Radovi će biti vraćeni Post ekspresom o trošku autora. Organizatori ne preuzimaju odgovornost za štetu nastalu prilikom transporta.

Prijavu možete preuzeti na sajtu www.kczr.org

Izvor: Kulturni centar Zrenjanina

Related posts

Leave a Comment