Premijera predstave „Not the right leg“ u DKSG

Premijera predstave „Not the right leg“, autorke Danke Sekulović, održaće se na kamernoj sceni velike sale Domu kulture Studentski grad u četvrtak 18.10. sa početkom u 20h.

U pitanju je dokumentaristička predstava o rehabilitacionoj terapiji nakon profesionalne povrede cirkuske akrobatkinje Danke Sekulović. Postavlja pitanje da li je povređeno izvođačko telo i dalje funkcionalno izvođačko telo, ispitivajući disfunkcionalnost tela kao habitusa, kao alatke za proizvodnju, njegovim potencijalima za lepotu i grotesku. Predstava se služi pozorišnim, cirkuskim, plesnim i lutkarskim jezikom, dosledni se drži za autobiografsku nit, ne plašeći se metateatralnosti.

Ovo je predstava o nagonu za igrom koji krši ograničenja izvođačke komfor zone.

„Not the right leg“ je topla, vesela i iskrena predstava za sve generacije.

Originalnu muziku za predstavu osmislio je i izvodi Branko Džinović, kostimska rešenja ponudila je Senka Radivojević, dok je za izradu scenografije zadužen Karkatag Kolektiv. Lana Rakanović je stvorila lutke, a Slavica Dolašević vodi art direkciju. Predstavu, u koprodukciji Otvorenog pozorišta, Cirkusfere i Tri groša, režirala je Ana Popović.

Autorski tim se zahvaljuje Ministarstvu za kulturu i informisanje Republike Srbije, Domu kulture Studentski grad, Francuskom institutu i projektu Teatroskop, Princ Klaus fondu, kao i mnogim kolegama sa nezavisne scene za nesebičnu podršku.

Prva repriza odigraće se sutradan, u petak 19.10. u 20h.

Ulaz na premijerno izvođenje je slobodan uz rezervaciju, a za prvu reprizu karte su u prodaji po ceni od 200rsd.

Izvor: Tri Groša

Foto-izvor: Slavica Dolašević

Related posts

Leave a Comment