8. Internacionalni džez festival „JazzIbar“ u Kraljevu

Osmi Internacionalni džez festival „Džezibar“ u organizaciji Kulturnog centra „Ribnica“ Kraljevo održaće se 15. i 16. septembra 2018. godine na Trgu Svetog Save.Program počinje u 20 časova i besplatan je za posetioce. 

Festival u subotu otvara Jazz pulse trio iz Beograda. Trio iza sebe ima veliki broj klupskih nastupa i koncerata, a čine ga Vladimir Mandarić (gitara), Nikola Mirosavić (truba) i Sava Ramjanac (kontrabas). U nastavku programa predstaviće se makedonski sastav Kabadayas, čiji se muzički pravac zasniva na kombinaciji tradicionalne muzike i različitih ritmova preko džeza, fanka, dram end bejsa. Veče završava Irie Fm iz Beograda koji meša različite pristupe pop muzici, i povezuje ih, bez mnogo osvrta na žanr, tako da zvuk benda varira od pesme do pesme. Njihov muzički pravac obogaćen je uplivima drugih muzičkih ukusa kao što su rege, disko, afrobit, fank…

U nedelju, 16. septembra prvi nastupa bend Hashima koji je za kratko vreme postao nezaobilazan deo srpske autorske džez scene. U 21 čas nastupa Uroš Perić – Ray Charles Tribute. Uroš Perić je slovenački pijanista, pevač i tekstopisac. Postao je poznat po sjajnim interpretacijama pesama iz zlatnog doba bluza, džeza i soula, ali i po svojim autorskim kompozicijama. Belog Rej Čarlsa, kako ga nazivaju u svetu muzike, pratiće The Mambo Stars, naš najstariji i najuspešniji ansambl sa repertoarom orijentisanim ka latino muzici, sastavljen pretežno od članova Big benda RTS-a. Ovogodišnji „Džezibar“ zatvoriće jedan od najaktivnijih i najboljih srpskih bluz bendova Texas Flood. Ovaj bend svoj zvuk temelji na uticajima Stivija Rej Vona, Džimija Hendriksa i grupe Led Cepelin. 

Sve informacije o festivalu možete videti na sajtu Kulturnog centra „Ribnica“ Kraljevo: www.kcribnica.rs

Izvor: Kulturni centar „Ribnica“

Related posts

Leave a Comment