Promocija engleskog izdanja knjige „Mandelin kod“ u MAU

Imamo zadovoljstvo da vas pozovemo na promociju engleskog izdanja knjige „Mandelin kod“ autora dr Vesne Jugović de Vinča.

Svoj poslednji intervju, veliki afrički i svetski lider Nelson Mandela dao je upravo De Vinči, autoru iz Srbije, piscu ove specifične biografije inspirisane poslednjim novinarskim susretom sa Madibom.

Mandelin nesvakidašnji, težak ali uzbudljiv i iznad svega poučan život, kao i njegovi životni principi, delanje i njegov kodeks liderstva, tema su ove knjige.

Prema rečima autora, delo je pisano sa idejom da se otkrije tajna izvora enormne snage i moći ovog Spartaka novog doba, da se otkrije i definiše Mandelin kod, a onda da se pokuša odgovoriti na pitanje – šta bi Mandela danas rekao i uradio? Posle decenija tamnovanja, Mandela je izašao iz zatvora sa govorom oprosta i pomirenja. Kako taj princip opet ustoličiti u svetu, a posebno na našim turbulentnim balkanskim prostorima?

Ovo je i jedini intervju koji je Mandela dao u poslednjoj dekadi svog života.

Promocija se organizuje povodom stogodišnjice rođenja Nelsona Mandele, koja se ove godine obeležava u čitavom svetu.

Knjiga je izdata u sadejstvu dve institucije: International Foundation for Sustainable Peace and Development (IFSPD) i Zavoda za udžbenike iz Beograda.

Promociju, na kojoj će učestvovati brojne diplomate i istaknute javne ličnosti, otvoriće doajen Grupe afričkih ambasadora u Srbiji i ambasador Alžira, Nj.E. Abdelhamid Šebšub.

Program vodi novinar Maja Manojlović.

Očekujemo vas u Muzeju afričke umetnosti u petak, 14. septembra 2018. godine u 18 sati, Andre Nikolića 14, Senjak.

Za dodatne informacije možete se obratiti na 011/2651-654 ili na africanmuseum@gmail.com

Izvor: Muzej afričke umetnosti

Related posts

Leave a Comment