Telo kao instrument 21. i 22. septembra u Beogradu

Nakon letnje turneje po Crnoj Gori (Barski Ljetopis), Bosni i Hercegovini (Javorwood festival) i Srbiji (Mountain Music Fest) grupa Alice in WonderBand ponovo nastupa u Beogradu sa „Da i Re, telo kao instrument“, svojevrsnim hibridom koncerta, predstave, fizičkog teatra i umetničkog performansa 21. i 22. septembra na sceni Kosmodrom, Dorćolsko narodno pozorište, Solunska 24, u 20.30 h. Nagrađivana predstava je imala veliki uspeh u zemlji, regionu (Crna Gora, BIH) i inostranstvu (Francuska, Italija, Nemačka, Austrija) i slavi svojevrsni jubilej: pedeseto igranje. Režiju potpisuje Višnja Obradović, za kostim je zadužen „Lutkart„, a za stajling „Beastic„. Izvođači su Ana Vrbaški i Marko Dinjaški.

Novi projekat „Rikataka tur“ grupa Alice in WonderBand predstavlja na Piano city Novi Sad festivalu 7. 9. u 18 h u prostoru novosadskog SPENS-a. Novi performans plešućeg orkestra donosi muziku sa Balkana, te nepokorne regije nepravilnih ritmova i raznovrsnih muzičkih tradicija.

Radionicu „Telo kao instrument“ će održati 8. 9. u okviru istog festivala, sa prezentacijom u Dunavskom parku u 18.45 h.

„Ovi umetnici koriste samo svoja tela i glasove kao muzički instrument. Ništa više od toga. To čine doduše toliko energično, znalački i ubedljivo, da njihov nastup postaje krajnje zabavno i zanimljivo zadovoljstvo, koje istovremeno ide i do dubina… To što oni nude je čista energija, ritam u svom praobliku.“

Peter Kes, Zidojče Cajtung

Događaji na Fejsbuku:

https://www.facebook.com/events/859003194487757/
https://www.facebook.com/events/2100397423622499
https://www.facebook.com/events/226906161282131/

VIDEO

„Da i Re, telo kao instrument“

Gostovanje u jutarnjem programu RTS 1, makedonska narodna pesma „Jovano, Jovanke“


„Rikataka tur“

Makedonska narodna pesma „Uči me, majko, karaj me“

Radionica „Telo kao instrument“

Radionica u Nemačkoj u februaru 2018. godine

Foto-izvor: V. Veličković

Related posts

Leave a Comment