Gauthier Toux Trio i promocija romana „Jek Ječižna“ u SKC Kragujevca

Sreda, 8. avgust, Letnja scena, 22 časa

Gauthier Toux Trio

Rastuća figura na francuskoj, švajcarskoj i evropskoj džez sceni, trio koji predvodi francuski pijanista Gauthier Toux razvio je jedinstveni džez zvuk, kompleksan i liričan, spojen sa mnogim uticajima koji se kreću od pop muzike do hip-hopa.

Trio je nastupio na više od 120 koncerata od kad je nastao 2013. godine. Nakon osvajanja nagrade prestižnog takmičenja „Jazz a Vienne“ 2017. godine, trio je izdao i treći album „The colours you see“ za britanskog izdavača „Naim“, 4. maja 2018.

Gauthier Toux – klavir
Maxence Sibille – bubnjevi
Remi Bouyssière – bas

Četvrtak, 9. avgust, Kontakt galerija Skc-a, 20 časova

Predstavljanje romana „Jek Ječižna“ Đoka Ostojića

U okviru podrške koju SKC Kragujevac daje lokalnoj književnoj sceni i stvaraocima, biće predstavljen novi roman Đoka Ostojića „Jek Ječižna“. Roman, koji je izašao za mladu lokalnu izdavačku kuću „Centar za razvoj slobodne misli“ govori o jednom od mnogobrojnih zločina nad civilima koji su se dogodili u našoj novovekovnoj istoriji.

Đoko Ostojić je svoju prvu priču objavio 1979. godine u časopisu „Koraci“, a do sada je napisao tri zbirke pripovedaka, jednu zbirku priča, dve putopisne knjige, zbirku legendi o reci Tari, a ovo mu je četvrti roman. Živi i stvara u Kragujevcu.

 

Izvor: SKC Kragujevac

Related posts

Leave a Comment