Srbija u fokusu 3. Međunarodnog filmskog festivala u Kranjskoj gori

  1. i 31. jul, Kranjska gora, Slovenija

 

U četvrtak, 26. jula, počeo je treći po redu Međunarodni filmski festival u Kranjskoj gori. Osim srpskog filma „Ederlezi Rising“ scenariste Dimitrija Vojnova i reditelja Lazara Bodrože, koji će biti prikazan 1. avgusta u okviru takmičarskog festivalskog programa, srpski filmovi biće prikazivani i u okviru zasebne programske celine nazvane „Fokus na Srbiju“, koja je na programu festivala 30. i 31. jula.

U okviru tog segmenta festivala biće priređene projekcije filmova Ko to tamo peva Slobodana Šijana (sa posebnim iznenađenjem za posetioce), Klopka Srdana Golubovića i Rekvijem za gospođu J. Bojana Vuletića, kao film Druga strana svega, autorke Mile Turajlić. Nakon te projekcije uslediće i razgovor sa autorkom ovog zapaženog dokumentarnog ostvarenja.

Osim toga, Mila Turajlić je ove godine članica žirija koji će odlučivati o najboljima u dokumentarnom delu programa, dok je u žiriju za igrani film Jugoslav Pantelić, direktor Jugoslovenske kinoteke u Beogradu. Srbija i Slovenija sreću se i u slučaju srpskog filma Ederlezi Rising iz takmičarskog dela programa, budući da u tom filmu, pored Stoje, igraju slovenački glumci, Sebastijan Kavaca i Maruša Majer.

 

Foto-izvor: Promo FCS

Related posts

Leave a Comment