Program u Kulturnom centru Zrenjanina do 3. avgusta

PONEDELJAK, 23. JUL

#IZLOŽBA SKULPTURA I CRTEŽA VUKAŠINA MILOVIĆA

  • Postavka je otvorena od 23. jula do 13. avgusta –

Izložba skulptura i crteža Vukašina Milovića, dobitnika prve nagrade Likovnog salona/konkursa 30X30, biće otvorena u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u ponedeljak, 23. jula u 19 časova.

Vukašin Milović, rođen je u Andrijevici u Crnoj Gori 1962. godine. 1988. godine završio je Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu u klasi kod profesora Nikole-Koke Jankovića. Na istom fakultetu je stekao zvanje magistra skulpture 1990. godine u klasi kod profesora Milorada Tepavca. Do sada  je priredio 24 samostalne i učestvovao na velikom broju grupnih izložbi kod nas i u svetu. Za skulptorski rad je 10 puta nagrađivan.

Skulpture mu se nalaze u zbirci Narodnog muzeja u Beogradu i drugim muzejima i zbirkama kod nas i u svetu. Docent je za Primenjeno vajarstvo na FPU u Beogradu. Član je ULUS-a od 1989.

 

Za Milovića i njegove radove navodi se da je reč o vajaru umetniku čije se stvaralaštvo delom oslanja na iskustvima postmoderne. Inpresioniran je vatrom i metalom, još za vreme studija na FLU u Beogradu njegov rad je bio primećen ne samo u generaciji kojoj pripada a rezultatima koje je postigao digao je studije iz oblasti skulpture u metalu na znatno viši akademski nivo. Iz tog perioda Narodni muzej u Beogradu je otkupio njegove dve skulpture za svoju zbirku. On je pasionirani poznavalac materije i materijala. Osećao je da je stanište njegove skulpture u raznim metalima i počeo je da na najraznovrsnije načine istražuje mogućnosti i potencijale metala bez obzira da li su obojeni ili vrste gvožđa. Poseduje jaku motivaciju i visok kriterijum u umetnosti. Pri građenju skulpture koristi se mnogim tehničkim i mehaničkim pomagalima gde na površini skulpture ostaju tragovi vizuelnog i likovnog pisma……

 

#FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN

#CIKLUS “VELIKI RAT”

  • JUL 2018.

 

Novi ciklus Francuskog filmskog karavana

«  Veliki rat » u Kulturnom centru Zrenjanina

u maloj sali od 21h –

#Ulaz je besplatan.

 

#Ciklus se organizuje u saradnji Francuskog instituta u Srbiji i Kulturnog centra Zrenjanina a posvećen je  obeležavanju stogodišnjice kraja Velikog rata.

 

SREDA, 25. I ČETVRTAK, 26. JUL

Film : « Život i ništa drugo »/La vie et rien d’autre (FRA, 1989, 135’)

Režija: BertranTavernije

Igraju: Filip Noare, Sabin Azema, Moris Barije

Godina 1920. Veliki rat se završio pre dve godine. Francuska leči svoje rane i radi na rekonstrukciji zemlje. U tom ambijentu, dve žene različitog društvenog porekla je spojio isti cilj: da pronađu čoveka kog vole, a koji je nestao tokom rata. Njihova istraga ih vodi do istog izvora informacija, komandanta Delaplana. Od 6. do 10. novembra 1920. godine, Iren, Alis i komandant se upoznaju, suočavaju i uče jedni o drugima…

 

#U TOKU –

#IZLOŽBA ANĐELE MICIĆ

“DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN”

  • Postavka je otvorena do 26. jula

Izložba “Dogodilo se na današnji dan”, likovne umetnice Anđele Micić, biće otvorena je u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina do 26. jula. Publici se predstavlja cikllus od 18 radova uređenih u kombinovanoj tehnici koji su nastali u periodu 2016/17. godine. #Anđela Micić je završila osnovne studije Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu (2015.), master studije na istom fakultetu (2016.) a doktorirala na Fakultetu Primenjih umetnosti u Beogradu – 2017. g. Članica je ULUS-a. Izlagala je na preko 30 grupnih i sedam samostalnih izložbi. Aktivna je u svim poljima likovnog stvaralaštva. Za ovaj ciklus navodi da su uspomene sastavni deo naše prošlosti i da ih ponovo oživljava u njenim radovima. Baveći se starim fotografijama, starim stvarima generalno, u svojim radovima je kombinovala segmente nekoliko uspomena, ili je od jedne uspomene pravila različite varijacije te se iz tog razloga spontano i nametnuo termin – metamorfoza uspomena.  #Izložba je sastavni deo njenog master rada koji je sa ovim izložbenim ciklusom dobio zaokruženu “sliku” njenog trenutnog umetničkog interesovanja i umetničkog promišljanja – datom temom.

 

#MANIFESTACIJA

“BANATSKA BAJKA

– LETO U GRADSKOJ BAŠTI”

Manifestacija Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti održava se do 19. avgusta 2018. godine. Organizatori su Kulturni centar Zrenjanina, Turistička organizacija i IP Media 023 uz podršku Grada Zrenjanina.

#Napomena: U slučaju kiše, lošeg i nestabilnog  vremena, program zakazan za taj dan će biti otkazan ili će se održati u Baroknoj sali Gradske kuće.

#Informacije o manifestaciji i programu možete ponaći na FB stranici Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti –

https://www.facebook.com/Banatska-Bajka-Leto-U-Gradskoj-Ba%C5%A1ti-1341842445907622/

 

#Ulaz na sve programe je besplatan.

 

#PROGRAM

  • naredni period

 

Utorak, 24. jul

20h  -Vinsko veče – govori: Nikola Spajić, vinar iz Kleka – uz muziku benda “Francuska sobarica”

Sreda, 25. jul

20h  – Rock Village – promocija festivala – Banatski Sokolac 
       Razgovor sa produkcijom “Šta hoćeš bre?” (Beograd), projekcija i prezentacija  video radova 

 

22h –  Film: “Gospođica Sloun”/Miss Sloane (SAD, 132’)

Žanr: drama, triler; Režija: John Madden; Uloge: Jessica Chastin, John Lithgoww, Gugu Mbatha-Raw, Mark Strong i dr. U rizičnom svetu moćnih političkih brokera, Elizabet Sloun je najtraženija lobistkinja. Poznata je po svojoj lukavosti i kontinuiranom uspehu, za koji je radial sve što je potrebno. Ali, kada se suoči sa najmoćnijom konkurencijom u karijeri, shvata da cena za pobedu može biti previsoka.

 

*U slučaju  lošeg vremena program će se održati u Baroknoj sali Gradske kuće

 

Četvrtak, 26. jul

18 h –  Školica sporta „Čigra“ – radionice 
19 h –  Radionice Centra za kreativno odrastanje i multikulturalnu saradnju CEKOM
19 h –  Dečiji centar Smajli  – predstava za decu „Kapetan Džon Piplfoks“ 

 

Petak, 27. jul 


20 h – Predstavljanje Turističke organizacije – Soko Banja

*U slučaju  lošeg vremena program će se održati u Baroknoj sali Gradske kuće

 

Subota, 28. jul

20 h – Naseljeno mesto Mužlja

*U slučaju  lošeg vremena program će se održati u Baroknoj sali Gradske kuće

 

Nedelja, 29. jul

20h –  Predstavljanje naseljenog mesta – Orlovat

 

Utorak, 31. jul –

20h – Vinska priča –  Udruženja vinogradara i ljubitelja vina – “Taraški vinogradi”

 

#USKORO U ZRENJANINU

#FESTIVAL EVROPSKOG FILMA

  • OD 2 – 24. AVGUSTA
  • MALA SALA

KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA

Za sve ljubitelje sedme umetnosti, veliko nam je zadovoljstvo da najavimo da se sedmi  Festival evropskog filma #EUfilmFest, prvi put održava u Zrenjaninu.
Svakog četvrtka i petka od 2. do 24. avgusta 2018. godine, moći ćete da uživate u filmovima u Kulturnom centru Zrenjanin. U sklopu festivala biće prikazano osam  filmskih ostvarenja evropske kinematografije, a projekcije počinju u 21h u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Festival otvara kiparski film „Dečak na mostu“, drugog  avgusta a ulaz na sve projekcije je besplatan.

*Uskoro više informacija.

 

Prijatelji Kulturnog centra Zrenjanina

– Trgovinski lanac PerSu

Organizator zadržava pravo izmene programa.

Dobro došli!

 

Izvor: Kulturni centar Zrenjanina

Related posts

Leave a Comment