Telo kao instrument od 20. do 22. jula u Beogradu

I u julu Beograđani imaju prilike da se bave tehnikom telesnih perkusija (body percussion) i da vide njenu primenu u izvođaštvu. Telo kao instrument, projekat dua Alice in WonderBand, je ciklus radionica i predstava.

 

„Da i Re, telo kao instrument“, svojevrsni hibrid koncerta, predstave, fizičkog teatra i umetničkog performansa grupe Alice in WonderBand će se odigrati 20. i 21. jula na sceni Kosmodrom, Dorćolsko narodno pozorište, Solunska 24, u 20.30 h. Ana Vrbaški i Marko Dinjaški su izvođači koji se bave zanimljivom tehnikom body percussion ili telesne perkusije. Muziku proizvode isključivo telom i glasom, uz dodatak instrumenata kao što su didžeridu ili kazu.​

Predstavu je režirala Višnja Obradović, za kostim je zadužen „Lutkart„, a za stajling „Beastic„.

Predstava „Da i Re, telo kao instrument“ je imala premijeru na „Festivalu uličnih svirača“ u Novom Sadu 2016. godine, a igrana je na „BELEF“-u, Festivalu „Dev9t“, festivalu „Piano city Novi Sad“, festivalu „Nedelja stranih kultura“ u Parizu, „Milano klaun festivalu“ u Milanu, a gostovala je i u Nemačkoj i Austriji. Nagrađena je specijalnom Trema plaketom na 21. Art Trema Festu u Rumi za istraživanje zvuka kao pozorišnog izraza, kao i specijalnom nagradom na Internacionalnom festivalu alternativnog teatra Gest u Sečnju, za fascinantan istraživački postupak na telu i njegovo pretvaranje u pozorišni zvučni znak.

 

„Ovi umetnici koriste samo svoja tela i glasove kao muzički instrument. Ništa više od toga. To čine doduše toliko energično, znalački i ubedljivo, da njihov nastup postaje krajnje zabavno i zanimljivo zadovoljstvo, koje istovremeno ide i do dubina… To što oni nude je čista energija, ritam u svom praobliku.“

Peter Kes, Zidojče Cajtung

 

Radionica „Telo kao instrument“ održaće se u Kulturnom centru Baraka u Nušićevoj od 20. do 22. jula. Na radionici učimo da se izražavamo najjednostavnijim sredstvima, glasom i telesnim perkusijama. Radionica je namenjena mladim muzičarima, izvođačima, glumcima i svim onima koje zanima nastup na sceni i žele da nauče nešto više o ovim tehnikama. Bavićemo se etno muzikom i inspiracijom koju će nam ona doneti. Vokalni segment vodi Ana Vrbaški, a tehniku telesnih perkusija predaje Marko Dinjaški.

 

VIDEO

„Uči me, majko, karaj me“, tradicionalna makedonska pesma

https://youtu.be/JqQ941i6cjs

 

Događaji na Fejsbuku:

https://www.facebook.com/events/247280329367437/

https://www.facebook.com/events/236541633603160/

https://www.facebook.com/events/1681166385336975/

 

Kontakt:

​​Za dodatne informacije obratite se na mejl contact.awb@gmail.com ili se informišite na sajtu www.aliceinwonderband.com.

 

Foto-izvor: M. Milojić

Related posts

Leave a Comment