Srpsko narodno pozorište na festivalima

„Violinista na krovu“ u Osijeku
Subota, 30. juna, Violinista na krovu

„Osiječko ljeto kulture“, Osijek, Hrvatska

Još jedna predstava, nakon dve godine, biće izvedena na „Osiječkom ljetu kulture“, kada je SNP gostovalo 2016. sa predstavom Na Drini ćuprija.
U subotu, 30. juna, biće izvedena predstava Violinista na krovu, po tekstu Dž. Stejna i Dž. Boka, u režiji Atile Bereša, rađena u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Novosadskog pozorišta / Újvidéki Színház.
Predstava se izvodi u Sportskoj dvorani „Gradski vrt“, s početkom u 21 čas.

Više o predstavi: https://www.snp.org.rs/?page_id=11247

 

„Otpor“ u Kraljevu

Ponedeljak, 2. jula, Otpor,

5. festival ANTIFA, Kraljevo

Predstava Otpor, nastala po tekstu kanadskog pisca Lija Mekdugala, u režiji Sonje Petrović, rađena u koprodukciji SNP-a, Gradskog pozorišta iz Bečeja i Udruženja „Arteria“ iz Novog Sada.

Igraju: Igor Pavlović, Tijana Marković, Marko Savić, Dimitrije Aranđelović i Milica Grujičić. Kompozitor je Uroš Stojnić, dramatrug Nikolina Stjepanović, scenograf Željko Piškorić.
To je crnohumorna priča o mladim demonstrantima, koji se odupiru ne samo sistemu, nego životu i društvenim formama… Radi se o grupi mladih antiglobalista, koji sticajem nekih slučajnih okolnosti, otmu biznismena, direktora farmaceutske korporacije, čoveka koji nema nikakvu sumnju u ispravnost sistema u kojem živi, ali nema nikakvo znanje o ljudima sa kojima odjednom ulazi u sukob.

Više o predstavi: https://www.snp.org.rs/?page_id=16958

 

Komična opera „Pop Ćira i pop Spira“ na Međunarodnom operskom festivalu ARMEL u Budimpešti

Velika je čast da iz godine u godinu Međunarodni festival ARMEL u Budimpešti poziva operske produkcije Srpskog narodnog pozorišta da učestvuju na tom prestižnom operskom festivalu.

Posle tri učešća i osvojenih nagrada, odbrojavaju se dani do 2. jula 2018, kada će na sceni “Palace Of Arts” u Budimpešti biti premijerno izvedeno domaće opersko delo Pop Ćira i pop Spira akademika Dejana Despića. Podsetimo da je ova opera praizvedena 28. marta 2018. u Srpskom narodnom pozorištu sa trijumfalnim uspehom i da je ocenjena kao elitni kulturni događaj.

ARMEL festival je takmičarskog karaktera i ove godine u konkurenciji su pet operskih produkcija, kao i solisti koji učestvuju u tim produkcijama. U našoj predstavi, u komičnoj operi Dejana Despića Pop Ćira i pop Spira, kao takmičarski solista, nastupa umetnik, tenor iz Francuske, poreklom iz Rumunije, Antonel Boldan , koji će pevati ulogu Pere Tocilova na srpskom jeziku.
Takođe, javnost će moći da glasa za produkcije preko Arte web site, nakon direktnog prenosa na Arte TV.

Više o predstavi: https://www.snp.org.rs/?page_id=17587

 

Izvor: Srpsko narodno pozorište

Foto-izvor: „Violinista na krovu“ M. Polzović; „Otpor“ A. Ramadanović; „Pop Ćira i pop Spira“ S. Doroški

Related posts

Leave a Comment