Grupa „Alice in WonderBand“ nastupa u Dorćolskom narodnom pozorištu

„Da i Re, telo kao instrument“, svojevrsni hibrid koncerta, predstave, fizičkog teatra i umetničkog performansa grupe Alice in WonderBand će se odigrati 14. i 15. juna na sceni Kosmodrom, Dorćolsko narodno pozorište, Solunska 24, u 20.30 h. Ana Vrbaški i Marko Dinjaški, članovi grupe, a takođe i bračni par koji već 21 godinu živi na obroncima Fruške gore, blizu Sremskih Karlovaca i Stražilova​, su izvođači koji se bave zanimljivom tehnikom body percussion ili telesnih perkusija. Muziku proizvode isključivo telom i glasom, uz dodatak instrumenata kao što su didžeridu ili kazu.​ Široj javnosti su poznati po učešću u takmičenju „Ja imam talenat“. 

Predstavu je režirala Višnja Obradović, za kostim je zadužen „Lutkart„, a za stajling „Beastic„.

Predstava „Da i Re, telo kao instrument“ je imala premijeru na „Festivalu uličnih svirača“ u Novom Sadu 2016. godine, a igrana je na „BELEF“-u, „Festivalu Dev9t“, festivalu „Piano city Novi Sad“, festivalu „Nedelja stranih kultura“ u Parizu, „Milano klaun festivalu“ u Milanu, a gostovala je i u Nemačkoj i Austriji.

 

Predstava je nagrađena specijalnom Trema plaketom na 21. Art Trema Festu u Rumi za istraživanje zvuka kao pozorišnog izraza, kao i specijalnom nagradom na Internacionalnom festivalu alternativnog teatra Gest u Sečnju, za fascinantan istraživački postupak na telu i njegovo pretvaranje u pozorišni zvučni znak.

 

„Ovi umetnici koriste samo svoja tela i glasove kao muzički instrument. Ništa više od toga. To čine doduše toliko energično, znalački i ubedljivo, da njihov nastup postaje krajnje zabavno i zanimljivo zadovoljstvo, koje istovremeno ide i do dubina… To što oni nude je čista energija, ritam u svom praobliku.“

Peter Kes, Zidojče Cajtung

 

Događaji na Fejsbuku:

https://www.facebook.com/events/398909827292216/

https://www.facebook.com/events/1577475379048428/

 

VIDEO

„Daire“ (Smak), nastup na festivalu BELEF 2017. godine
https://youtu.be/gq1iqS3TTzg

Alice in WonderBand na „Ja imam talenat“: Jovano, Jovanke
https://youtu.be/wSAZfD_vNXo

„Kiss“ (Prince), nastup na festivalu BELEF 2017. godine
https://youtu.be/ORJVHWRTjHs

 

Foto-izvor: Željko Sinobad

Related posts

Leave a Comment