BDP sprema nove predstave – „Klošmerl“ i „Na tragu“

Gabriel Ševalje

KLOŠMERL  . . . . . . . . . . . . . .  07, 10. maj Velika scena u 20h  

režija Kokan Mladenović

20% popusta za online rezervacije    http://www.bdp.rs/index.php/rezervacije

Predstava koja će obeležiti ovu pozorišnu sezonu – „Klošmerl“ je treća saradnja jednog od najnagrađivanijih domaćih reditelja Kokana Mladenovića sa BDP-om.

Gradonačelnik Klošmerla je obzanio zamisao koja će pokazati svima koliko je progresivan grad Klošmerl – on je doneo odluku da se u njihovom mestu izgradi JAVNI PISOAR – od koristi svima, posebno javnoj higijeni i moralu i to na trgu u neposrednoj blizini crkve. Ovu odluku će, zdušno i na sav glas, podržati „progresivno građanstvo Klošmerla”, željno otvaranja ka svetu, ali će se protiv nje redom postrojiti konzervativni deo Klošmerlijanaca, Sukob dve struje, Urinofobista i Urinofilista, pretvoriće se u mali, bespoštedni palanački rat.

Igraju: Marko Živić, Vesna Čipčić, Milica Zarić, Ivan Tomić, Paulina Manov, Slađana Vlajović, Milica Milša, Anja Alač,  Milorad Damjanović, Jovo Maksić, Branko Janković, Aleksandar Jovanović, Nikola Malbaša i Boba Stojimirović.

 

NA TRAGU . . . . . . . . .  07. maj Nova scena u 20.30h

režija Nenad Gvozdenović

30% popusta za online rezervacije    http://www.bdp.rs/index.php/na-tragu

Komedija koja verno oslikava lice i naličje pozorišta.

Šta se dešava iza kulisa pred premijeru „Hamleta“? Ko će zameniti bolesnog glumca nekoliko dana pred premijeru? Sa kojim se strahovima i dilemama ucesnici predstave susreću u trenucima kada se predstava raspada?

Odgovore na ta i mnoga druga pitanja donosi nam komedija „Na tragu“, duhovita i istinita priča o životu glumaca i  i medjuljudskim odnosima u teatru

Drama je osvojila Nagradu Udruženja dramskih pisaca Srbije “Branislav Nušić” za 2016. godinu.

Igraju: Filip Gajić, Dragiša Milojković, Milan Novaković, Aleksandra Ćosić, Ivana Panzalović, Dragoslav Ćirović, Ognjen Milikić, Luka Miljojković i Stefan Minić

 

Izvor: Beogradsko dramsko pozorište

Related posts

Leave a Comment