Ovonedeljni program u SKC Kragujevac

Utorak, 10. april, Kontakt galerija SKC-a, 22 časa
Jazz Monday on Tuesday 

Muzički program SKC-a ovog meseca počinje u utorak sa još jednom u nizu Jazz Monday svirkom. Aca Pejčić u ulozi domaćina okuplja ekipu muzičara sa kojima nas vodi kroz koloritne džez improvizacije.

 

Četvrtak, 12. april, Kontakt galerija SKC-a, 19 časova
Razgovor sa autorom – Zoran Pešić Sigma

Posle sedam godina, Zoran Pešić Sigma, pesnik, pripovedač, dramski pisac, urednik časopisa Gradina i književnih programa u Niškom kulturnom centru dolazi u Kragujevac posle veoma uspešne 2017. godine u kojoj je dobio Sterijinu nagradu za dramski tekst, objavio je tri knjige iz svih oblasti kojima se bavi – drama (Ulica usamljenih automobila, nagrada Sterijina nagrada), pesme (Pasternakovo uže) i knjiga priča Strovalija za koju je dobio nagradu Slaviša Nikolin Živković.
Rođen u Beloj Crkvi 1960. godine. Živi i radi u Nišu.

 

Petak, 13. april, Kontakt galerija SKC-a, 19 časova
Ciklus: diskusija sa prikazivanjem filma – Politički film Silkwood

Nastavak predavanja i diskusija pod zbirnim nazivom Politički film. Prva ovogodišnja analiza biće posvećena filmu Silkwood koji je snimljen 1983. godine, po istinitoj priči o smrti aktivistkinje Karen Silkvud, koja je istraživala nepravilnosti u fabrici plutonijuma u kojoj je radila.
Diskusiju vodi Tadej Kurepa.

 

Nedelja, 15. april, Sala PMF-a, 19 časova
Svečani koncert folklora

Studentski kulturni centar Kragujevac organizuje Svečani koncert folklora, kojim će obeležiti 41. rođendan Akademskog folklornog ansambla Svetozar Marković. Koncert će se održati u nedelju 15. aprila u 19h, u Svečanoj sali PMF-a. Deo svog decenijama građenog repertoara publici će predstaviti Prvi, Drugi, Dečiji i Ansambl veterana, a sve uz pratnju Narodnog orkestra Svetozar Marković. Zvuke odabranih narodnih pesama na scenu donose Ženska i Muška pevačka grupa Studenac.
Ansambl će na svom koncertu ugostiti Akademski folklorni ansambl Oro, Studentskog kulturnog centra iz Niša i na taj način još jednom potvrditi dugogodišnju saradnju i prijateljstvo koje povezuju ova dva ansambla.

 

Izvor: SKC Kragujevac

Related posts

Leave a Comment