Gostovanje Doma kulture „Studentski grad“ na Aprilskim susretima u SKC-u

SREDA, 4. APRIL 2018.

 

18.30, Plato ispred SKC-a

RITAM STUDENTSKOG GRADA

 

Jedinstvena, konceptualna muzička radionica za sve muzičare i nemuzičare, studente i sve koji se tako osećaju, nastupiće po drugi put u okviru Aprilskih susreta u SKC-u. U okviru radionice Ritam Studentskog grada polaznici se upoznaju sa osnovama ritma i muziciranjem na udaralјkama. Radionicu vodi: Aleksandar Andrejević, timpanista Simfonijskog orkestra RTS-a

 

20.00, Mala sala SKC

RE-PROGRAM // Akademski filmski centar

 

U protekloj deceniji, više od 10 inostranih autora su bili gosti rezidencijalnog programa festivala Alternative Film/Video u organizaciji Akademskog filmskog centra DKSG. Od Argentine i Brazila, preko SAD-a do Nemačke, Austrije i Italije, autori alternativnih i eksperimentalnih filmova su ostavili neizbrisiv trag u istoriji AFC-a. Najuspešniji od filmova u programu je rad autorke Nadin Pulen (Nadine Poulain) Sky Lines koji je bio prikazan u takmičarskom programu kratkometražnih ostvarenja na čuvenom Berlinalu 2014. godine.

 

Program filmova:

Iznad Beograda, Andres Denegri (Argentina), 4:25, 2011.

Sky Lines – Nadine Poulain (Nemačka), 10:00, 2013.

Yugoslavian Home Movies – Salise Hughes (SAD), 10:00, 2014.

LISTEN, TRY NOT TO DWELL ON THAT IDEA, PLEASE… – Benjamin Ramírez Pérez (Nemačka), 6:00, 2014.

Alternating Current, Nina Kreuzinger (Austrija), 12:34, 2015.

Leopard Man Study, Duo Strangloscope (Brazil), 7:35, 2017.

BANG UTOT, Fabio Scacchioli i Vincenzo Core (Italija), 26:45, 2015.

 

21.00, Velika sala SKC

Otvoreno pozorište Novi studio

IMPULS

Prezentacija radionice savremenog plesa

 

Učesnici: Draženka Čelebićanin, Vojkan Protić, Vanja Ristić, Slađana Savić

Autorka prezentacije: Sanja Cvrkotić

 

U okviru radionice savremenog plesa i fizičkog teatra, učesnici su bili u prilici da osveste i osnaže svoje telo, da se upoznaju sa različitim plesnim tehnikama i iskažu svoju kreativnost i stvaralačku individualnost. Kroz proces improvizacije bavili su se pitanjem svakodnevnih obaveza: Da li ih izvršavamo redovno ili ih odlažemo? Kako one utiču na nas? Da li ih možemo izvršiti organizovanije, produktivnije, brže i bolјe ili ih možemo ignorisati? Da li su postale mehanička radnja ili smo kreativni u odabiru i obavlјanju? Da li ih sami sebi namećemo i koliko su neophodne?

 

Novi prostor SKC

Video-prezentacija

PORTRET STUDENјAKA

 

Izložba Portret studenjaka pruža nam priliku da kroz stare fotografije saznamo kako je nekada izgledao Studentski grad, njegovi stanari i društveni život, a kako danas izgleda ovaj studentski dom – iz vizure savremenika i polaznika radionice DKSG Izvan okvira. U kreiranju izložbe učestvovali su svi koji su želeli da sa nama podele svoja fotografska sećanja vezana za Studenjak.

 

Kustosi projekta su Marija Konjikušić, nezavisni istoričar umetnosti, fotograf i dizajner i Maida Gruden, urednica likovnog programa DKSG

 

Izvor: Dom kulture „Studentski grad“

Related posts

Leave a Comment